În ultima vreme au apărut câteva proiecte de content care mi-au atras atenţia şi care sper să evolueze mişto. Două sunt pe video, că aşa e moda, sper ca asta să nu le scurteze durata de viaţă.

Începem cu Simona Stănescu, care a găsit 3 băieţi săriţi de pe fix şi s-a hotărât să plece cu ei la Mongol Rally, cu o dubă Volkswagen. De-aici şi numele, Duba Libre. Vor să facă un film cu aventura asta pe 4 roţi şi 16.000 de km. Plecarea e din Cehia, pe 22 iulie, până atunci au pregătit tot felul de episoade despre călătoria dinaintea călătoriei. Simpatic, dar abia aştept să văd cum se descurcă să transmită live aventura propriu-zisă. Mi-ar plăcea să aibă timp de montaje şi pe parcurs.

O altă idee interesantă care tocmai s-a încheiat este Auskia – proiect iniţiat de Tudoran şi Toma Nicolau. E cu mult video, primele episoade au fost funny, acum să vedem ce fac cu tot contentul video pe care l-au adunat. Că ar merge bine de tot şi nişte filmuleţe informative ceva mai clasice, cu recomandări legate de regiunea Tirol. Să transforme canalul ăla într-o sursă completă de informare pentru cei care vor să meargă să schieze în Austria. Oficial e anunţat drept primul proiect cu bloggeri care are formatul de serial video, cu sezonul 2 deja aflat în pregătire.

Nu în ultimul rând, avem PrinBanat, un proiect ce adună poveşti uitate despre locuri şi oameni din zona Banatului şi care e construit de Alexandra Palconi. Îmi place mult layoutul creat pe modelul Medium, cu poze mari şi sugestive în primul ecran, iar poveştile sunt spuse frumos. Mă aştept ca în câteva luni să capete ceva mai multă consistenţă şi să evolueze mişto.

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu