shutterstock_74670079 [Converted]

Despre relaţia mea specială cu administratorul blocului v-am mai povestit. Omul pur şi simplu şi-ar dori doar să încaseze întreţinerea, se trezeşte să facă tot felul de cheltuieli fanteziste şi e pe cale să devină tipul clasic de moş care se ocupă de administaţie.

I-am zis acum câteva luni că o să ajungem să intrăm cu maceta în scară dacă nu taie cineva buruienile din grădină, mi-a răspuns că nu găseşte oameni care să facă munca. Până s-a tuns toată iarba aia aproape că parterul nici nu se mai distingea.

Cu frunzele e la fel, cad pe alee şi nu le mătură nimeni, că oricum vine iarna şi se descompun în câteva luni.

Aşa că m-am hotărât să iau atitudine. Nu trebuie să rezolvăm doar noi problemele blocului, dar eu văd aici ceva potenţial. Am studiat treaba şi nici blocurile din jur nu stau mai bine din punctul ăsta de vedere, aşa că mă gândesc să mă lansez în afaceri.

M-a inspirat băiatul ăsta care face parte din noua campanie de promovare a Tocmai.ro. Se iau cazuri reale şi sunt prezentate în scurte filmuleţe care apar pe pagina de Facebook  Tocmai.ro.


Mihai a început businessul de curierat cu 405 lei, numai cu chestii cumpărate de pe Tocmai.ro. La banii ăştia, parcă oricine şi-ar putea începe o afacere.

Şi dacă tot intru în hora asta a grădinăritului, am aruncat un ochi pe site, să văd ce-aş putea cumpăra eu de mai puţin de 100 de euro.

În primul rând aş vrea o maşină de tuns iarba, că rezolv repede în weekend câte 7-8 grădini de bloc.

Am găsit-o pe asta la 235 de lei, nouă! Vine tocmai de la Zalău, dar nu prea contează, că e transportul gratuit pe Tocmai.ro.

Pe urmă mi-ar mai trebui (şi am şi găsit) un aspirator/suflător de frunze la 120 de lei. Ăsta nu e nou, dar n-am niciun stres, că e şi cu verificarea coletului la livrare, deci pot să-l trimit înapoi dacă nu-mi place.

Şi pentru că vine iarna, o să mai iau şi o lopată de zăpadă, ca să ofer servicii complete, pe toată durata anului. 18 lei şi aia, momentan nu-mi permite bugetul mai mult. Dacă merge bine afacerea, anul viitor poate iau o freză de zăpadă, chiar dacă e ceva mai scumpă.

Ca să meargă mai uşor iau şi nişte mănuşi de grădinărit, 3 lei perechea şi pot să trec la treabă. Tăiem, aspirăm, deszăpezim. Total: 376 de lei. “La grădina fericită” vreau să se numească firma mea, să reţină uşor administratorii de bloc. Dacă prinde numele ăsta, mă şi văd plimbându-mă prin cartier cu un tractoraş de tuns iarba. Like a boss! 😀

Foto: Gardener via shutterstock