Am obosit să mai număr proiectele video care se tot lansează anul ăsta, ai zice că toată lumea testează în zona asta. Multe s-au lansat, puţine încă mai sunt active. De-aia n-aş zice neapărat că e “anul video”, ci mai degrabă anul testelor video.

Ieri, Camelia Căpitanu (o ştiţi din reclama de la Digi cu Sorana Cârstea, Horia Tecău şi Papadopol) a lansat o emisiune online de cooking – Căpitan în bucătărie. Cu eveniment de lansare şi tot tacâmul, se vede că s-a muncit mult la primul episod. Standardul e destul de ridicat pentru ce-am văzut noi pe net, merge dată direct pe TV: generic, muzică de fundal, multe cut-uri, rubrici, invitaţi etc.

La o asemenea muncă, probabil că e o echipă măricică în spate. Şi vine întrebarea firească: din ce bani (se face) şi cu ce bani (va trăi emisiunea asta)? Din câte ştiu eu, varianta realistă pentru astfel de showuri este să ajungă pe TV. Că nu ştiu câţi sponsori se vor înghesui să vadă o emisiune cu câteva sute/mii de views.

Mie îmi place mult proiectul, sper să ajungă pe TV, nu-l văd trecând de primul sezon exclusiv online. Să scoţi săptămânal un astfel de episod e muncă multă, ar trebui să producă vreo 1000 de euro fiecare episod. Şi e greu de crezut că dă vreun brand 4000 de euro pe lună.