in Televiziune

Bătălia s-a încheiat, avem acelaşi câştigător

shutterstock_172728887 [Converted]

Putem spune (deja!) că lupta dintre ProTV şi Antena 1 s-a tranşat. După ce Hell’s Kitchen şi X Factor au luat-o pe coajă de la Masterchef şi Vocea României, a venit rândul noii emisiuni produse de Mona Segall să mănânce bătaie, de data asta de la două filme (!) difuzate pe ProTV.

Ce n-a înţeles Mona Segall din globul ei de sticlă (sau, mai bine zis, din Car-ul de sticlă) e că omul obişnuit nu schimbă repede postul TV că începe show-ul la care s-a mutat producătoarea succeselor din Pache. Regular Joe habar n-are ce furtună a fost vara asta, el a văzut doar că s-au schimbat Masterchefii, o să vadă şi că a plecat Mihai Petre, poate a observat lipsa lui Brenciu (deşi e posibil să aibă impresia că a fost întotdeauna Chirilă pe scaunul ăla).

Ceea ce ProTV a construit vreme de 20 de ani n-avea cum să se dărâme într-o singură vară, indiferent câţi oameni urmau să plece. Multe dintre figurile importante au rămas: Esca, Busu, Moisescu, Mihai Dedu, Neti Sandu, iar echipa care a fost adusă în locul dezertorilor s-a descurcat îndeajuns de bine încât să nu se simtă vreo plecare.

În plus, oamenii nu se uită la Pro pentru că e sau nu emisiunea X sau vedeta Y. Lumea se uită la Pro din obişnuinţă, pentru că au avut ani la rând o alternativă mai bună acolo, pentru că acolo a crescut Generaţia Pro (până şi noi ne uităm la MasterChef şi Voce, deşi în general nu ne uităm la TV), pentru că au avut zeci de campanii excelente, pentru că în timp ce ProTV dădea Hercule şi Xena, pe Antena 1 se difuzau seria B.D. şi Dumbrava Minunată.

Pentru Preţul Corect, pentru Am întâlnit şi români fericiţi, pentru Urmărire Generală, pentru „Gândeşte liber”, pentru că nu e creată din banii lui Voiculescu, pentru că nu are ataşată o mizerie de televiziune precum Antena3, pentru SuperAbracadabra, pentru miliardele date de Revelion, pentru Chestiunea Zilei şi Profeţii despre Trecut. Timp în care Antena a excelat cu Marius Tucă Show, câteva emisiuni ale lui Dan Negru şi cam atât.

Iar s-au grăbit cei care cântau prohodul Pro-ului, un brand adevărat nu se dărâmă de pe-o zi pe alta. Mai vorbim anul viitor.

Foto: TV via shutterstock

7 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu