lucas_sandvis.jpg

Lucas e un brand foarte mișto de sandvişuri din Timișoara. Au început aici, s-au extins la Sibiu și mai apoi la Cluj.

Eu am o tradiție să mănânc cel puțin o dată de la ei când ajung prin Timișoara, uneori și la Sibiu. Au niște produse care ar putea bate lejer ce face Subway, sunt niște sandvișuri de casă, făcute cu o pâine coaptă de ei, cu salam de Sibiu și alte mezeluri de la producători locali etc. Foarte fresh, foarte bun.

La cea mai recentă vizită am aflat de la cineva că restaurantul din Cluj a fost închis, pentru că nu avea vadul bun. Ba mai mult, cică ar fi funcționat un Lucas și în București vreo lună jumate, dar că era pe o stradă secundară, unde chiria era oricum mare și vadul prost.

Două orașe din care brandul s-a retras pentru că locul ales era prost. Când am aflat pe unde era Lucas deschis în București m-am mirat, toată lumea știe că nu e vad acolo.

Și mă gândesc că e foarte simplu să afli chestiile astea dacă întrebi niște oameni care trăiesc acolo, numai că asta ar presupune să dai niște bani pe consultanță. Or, noi nu am învățat încă să plătim serviciile, consultanța e ceva mult mai abstract și, desigur, inutil.