Windows 10_3

Trebuie să recunosc: sunt un conservator! Dar din ăla înrăit, ştiţi ce zic? Până acum 3 ani încă foloseam Windows XP! Am trecut pe Windows 7 şi mi-a plăcut la nebunie, am ajuns şi eu în rând cu lumea, fix când urma să apară Windows 8. Nu mi-au plăcut următoarele versiuni, mi se părea derutantă interfaţa Metro. Dar Windows 10 aproape că m-a convins să fac un upgrade mult mai rapid. Sunt cel puţin 7 chestii care mi-au plăcut la Windows 10 (see what I did there?):

1. Desktopuri multiple – funcţia asta mi se pare THE SHIT. Eu sunt utilizator d-ăla care are 150 de iconuri pe desktop. Fac curăţenie de vreo 2 ori pe lună, dar tot sunt multe, aşa că mi-ar plăcea să am desktopurile organizate pe momente ale zilei. Scriu ceva pe blog, am un desktop, pregătesc o prezentare de comunicare, am altul, iar când mă joc nu păstrez decât strictul necesar. Sună super cool, abia aştept să testez.

2. Upgrade automat – nu vor mai exista alte versiuni de Windows, va fi 10 cu diferite updateuri. Cumperi o licenţă şi ai cel mai recent sistem de operare făcut de Windows.

3. Upgrade gratuit – timp de 1 an aveţi timp să vă hotărâţi să faceţi pasul cel mare şi să treceţi pe Windows 10. Eu nu mă grăbesc nicăieri, aştept să văd că pe cutia de FIFA 16 scrie Windows 10 😛

4. Start menu – bine că s-au întors la versiunea veche de start menu, mi se pare extrem de practic, iar partea de live updates este foarte mişto.

5. Notificările din action center – intuiţia îmi spune că toată lumea o să se întrebe de ce n-a existat mai devreme acest feature. Cred că va schimba puţin modul în care folosesc diverse programe (mai light cu TweetDeckul, mai uşor cu Facebook din moment ce notificările apar acolo etc.)

6. Snap/Quadrants – adică un tool care te ajută să împarţi monitorul în 4 ferestre în care să ruleze 4 programe distincte. Ceea ce am senzaţia că va fi la fel de cool ca desktopurile multiple.

7. Un command prompt – în care poţi da copy-paste. Ceea ce ajută mai ales când umbli în calculatorul vreunei mătuşe via telefon.

Windows 10 are şi alte features mişto, dar astea sunt cele pe care cred că le voi aprecia cel mai mult.