Deşi sunt rupt de realitatea virtuală (pun intended), am văzut câteva discuţii de la Untold. Şi am văzut cum se bat cu pumnul în piept clujenii pentru ceea ce s-a întâmplat acolo.

Oricum clujenii au acest talent de a se simţi extrem de importanţi, dar parcă acum s-a depăşit orice aşteptare. Pentru cei care au trăit într-o peşteră în ultimele 2-3 săptămâni, trebuie să ştiţi că la Cluj s-a făcut un festival de muzică. Mare, pe bani mulţi, cu tot sprijinul posibil de la autorităţi. Cu sponsori, cu planete aliniate, cu artişti mari, cu oameni veniţi din toată ţara.

Un eveniment executat corect din câte am înţeles. Dar un eveniment pe care, în euforia momentului, mai mulţi clujeni îl numesc „evenimentul anului”. Băi fraţilor, aţi avut un eveniment în care s-au băgat bani grei, fără scopul de a ieşit vreun mega profit din asta. Şi apoi v-aţi apucat să comparaţi cu chestii gen Electric Castle. Altă atmosferă, altă muzică, alt target. Doar de dragul de a zice „da, deci noi suntem cei mai tari!”. Şi e ciudat că am văzut oameni cu capul pe umeri implicându-se în disputa asta.

Dragilor, cel mai probabil că nu se va mai face anul viitor. A fost un one-time-only la care au sărit cu bani atât primăria/consiliul local, cât şi o grămadă de sponsori. E normal ca ei să comunice cu cel mai şi cea mai. Dar chiar să crezi asta? Cât de semeţ să fii?

3 comentarii. Leave new

 • Au anuntat ca va fi si la anul. Of, of, cum nu se bucura niciodata Bucurestiul cand nu e el in centru’ atentiei.

  Răspunde
 • Asta mi se pare un articol de hater, no offense.

  Sa le luam pe rand.

  1. Eu chiar n-am vazut clujeni sa se bata cu pumnul in piept. Am vazut in schimb extrem de multi oameni fericiti ca au fost la un festival care s-a ridicat cu mult peste nivelul asteptarilor.
  2. Banii de la autoritati au fost 400.000 de euro. Mult? Putin? Nu stiu. Cred ca a fost o suma decenta, tinand cont ca a reprezentat cam 10% din bugetul festivalului, un festival care a inapoiat banii respectivi de cateva ori prin reclama adusa orasului, turisti, cazari, etc.
  3. „Cu sponsori, cu planete aliniate”. De cand e o crima sa reusesti sa aduci sponsori mari care sa cotizeze? E mai degraba un exemplu pentru ceilalti.
  4. Nimeni sanatos la cap nu a comparat Untold cu EC. Nu la nivel de artisti sau atmosfera de festival pentru ca nu are rost. In schimb, da, poti sa le compari la nivel de eveniment. Si eu chiar nu am prea vazut oameni care sa se laude ca Untold a fost mai bun decat EC. Dar am vazut persoane extrem de furioase ca au fost atat de multi oameni la Untold „Cum sa mergi ma la papagalii aia de Dimitri Vegas si Like Mike. Guetta? Fugi ba de-aici, vine cu stick-ul. Mergi la EC sa vezi muzica adevarata.” Pentru ca oricine iti poate spune ce sa asculti si ce nu.
  5. „Cel mai probabil nu se va mai face anul viitor”. Multumim de informare. Right, de ce s-ar repeta ceva de succes? De ce i-am crede pe organizatori cand afirma ca sigur se tine si in 2016? Il credem pe Hoinaru pentru ca el stie mai bine.
  6. Ai cumva niste cifre oficiale sa ne spui daca a iesit un mega profit sau nu? Eu cred ca a iesit, dar astept cu interes cifre care sa ma contrazica.
  7. Poti sa ne spui care e evenimentul anului? Sunt chiar curios.

  Sa te apuci sa-ti dai cu parerea la modul asta despre un eveniment la care nu ai participat e super obiectiv si corect. Ar trebui sa pui la etichete si „cum sa-ti pierzi cititorii”.

  Răspunde
  • Marius, să le luăm pe rând:

   a) te contrazic, au fost destui oameni sănătoşi la cap care au făcut comparaţii.
   b) s-au supralicitat nişte formaţii, se vorbeşte despre diverse nereguli, urmează anchete. Sunt sponsori cărora li s-a comunicat că va fi one-time only. În plus, niciun organizator nu va spune că nu se face, ar fi o prostie să nu încerci.
   c) nu pot să fiu haterul unui eveniment la care mi-ar fi plăcut să ajung 🙂 Dacă nu eram la Ideo Ideis probabil că mergeam şi eu la Cluj, pentru atmosferă, nu neapărat pentru muzică.
   d) evenimentul oricărui an în care se întâmplă e Enescu. Iar concertul anului a fost Robbie, cu toată setica.

   Repet, nu hateresc evenimentul, doar mi se pare că modul în care comparăm merele cu perele e total deplasat. Şi majoritatea celor care făceau asta o făceau din mândrie locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu