in Teatru

antisocial-deschidere

Anul acesta, la Ideo Ideis n-am văzut prea multe spectacole în întregime. Însă unul dintre cele pe care le-am văzut a fost „Antisocial”, al lui Bogdan Georgescu. Nu-mi propusesem să rămân în sală (treabă multă, chestii de comunicat, arta cere sacrificii şi la nivel de PR), dar după 5 minute m-a prins. Şi n-am regretat că am rămas, problemele ridicate acolo sunt extrem de actuale şi bine creionate.

Pe scurt: nişte liceeni fac un grup de Facebook în care sunt ironizaţi mai mulţi profesori, aceştia află de existenţa grupului, se infiltrează şi îi exmatriculează pe cei implicaţi. Asta dă naştere unei serii de discuţii legate de libertatea de exprimare, noile forme de comunicare, loialitate, educaţie etc. Cum mai mai zis, extrem de actual. Spectacolul este montat la Teatrul Radu Stanca din Sibiu, s-a jucat în cadrul FNT, iar acum este în plin turneu prin ţară.

Câteva mii de profesori, părinţi şi elevi au avut ocazia să vadă spectacolul, iar mai apoi au participat la o dezbatere pe această temă, în compania lui Vlad Tăuşance şi a regizorului Bogdan Georgescu. Turneul se numeşte „Manifest pentru Dialog” şi mi se pare una dintre iniţiativele alea care schimbă mentalităţi.

Deja a trecut prin multe oraşe din ţară, urmează Sibiu, Baia Mare, Oradea, Cluj, iar pe 14 decembrie se va juca la Hanul Gabroveni, de la ora 19:00. Mai multe detalii despre proiect găsiţi aici. Sper să reuşesc să ajung, în special pentru dezbaterea de la final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu