in Casual stuff

Captive Escape Room: Neaşteptat de cool!

captive_escape

Săptămâna trecută am ajuns iar la un escape room, camerele alea cu mistere din care trebuie să ieşi în mai puţin de o oră. De data asta am fost la Captive Escape Room, care sunt aplasaţi vis-a-vis de Circul Globus, pe strada Sergent Năstase Pamfil (destul de uşor de ajuns de la staţia de metrou Ştefan cel Mare, în spatele blocurilor de pe bulevard). Au 2 camere în acest moment şi în curând vor lansa o a treia cameră, e tot un business creat de nişte tineri pasionaţi de aşa ceva, cum sunt multe dintre aceste afaceri.

Fun fact: după ce am scris un articol legat de experienţa într-un astfel de escape room, m-au sunat 2 prieteni să-mi ceară detalii despre cum ar putea începe şi ei un astfel de business.

Camerele funcţionale sunt Langdon’s Challenge şi Puzzling Colors. Prima e inspirată din „Codul lui Da Vinci”, a doua e formată din mai multe puzzles. Evident că am ales-o pe aia cu masonii 😀 Semnele au fost întotdeauna acolo!

Când am intrat în cameră am fost puţin dezamăgit, mi s-a părut totul foarte simplu. Un birou, o masă, un dulap şi încă vreo 2-3 tablouri, un decor extrem de minimalist. Dar asta a făcut lucrurile mult mai spectaculoase pe parcurs, nu m-aş fi gândit că o să ne distrăm aşa tare într-o cameră cu atât de puţin mobilier. Când mergi prima oară la un escape room, totul pare super spectaculos. Pe măsură ce vezi mai multe deja te aştepţi la anumite lucruri, de-aia e mult mai mişto momentul în care ajungi să exclami: „wow! nu m-aş fi gândit la asta!”.

Nu dau spoilere, dar merită să mergeţi la Captive Escape Room, să alegeţi Langon’s Challenge şi să aveţi mare grijă la detalii, e o cameră cu o precizie milimetrică! 😀

În Langdon’s Challenge procentul de echipe care au reuşit să iasă e de 30%. Cu tot cu indicii, unele echipe pur şi simplu nu s-au încadrat într-o oră. Proprietarii ne-au povestit că iniţial a fost o mare problemă asta, se temeau că au creat o cameră prea complicată şi lumea n-o să iasă deloc de acolo. Ceea ce nu e bine pentru business, că unii trebuie să şi iasă, ca să fie jocul fun. Cu toate astea, recordul e de vreo 32 de minute (eu întreb mereu care e recordul, ca să-mi pun un standard ridicat de la început 😀 ).

Pe cei de la Captive Escape Room îi găsiţi şi pe Facebook, costul de persoană pentru o gaşcă de 5-6 oameni e de 40 de lei în weekend şi după orele 16:00 (nu vă recomand să mergeţi mai puţin de 5, camerele sunt complexe şi fiecare are ceva de făcut), iar zona de aşteptare e foarte mare. Au şi nişte cutii în care vă puteţi lăsa genţi sau ghiozdane pe perioada jocului şi puteţi face rezervare online.

PS: Da, şi noi am ieşit de acolo. În 58 de minute şi 13 secunde!

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu