tragere

Euro 2016 se apropie cu paşi repezi, băieţii noştri îl au antrenor tot pe nea’ Puiu, Mutu speră să fie propulsat de indieni ca să-l depăşească pe Hagi la numărul de goluri, iar Marica tot nu şi-a găsit echipă. Cam cu situaţia asta intrăm în tragerea la sorţi ce va avea loc sâmbătă, 12 decembrie, la Paris. Spre deosebire de alte turnee finale, acum numărul de grupe a crescut, astfel că a ajuns să se califice aproape oricine la Euro, chiar şi noi! Să ne bucurăm? Poate. Să sperăm? Nu prea.

Adevărul e că avem un joc mai slab ca niciodată, băieţii noştri fac tuşa la echipe importante de peste hotare, cu mici excepţii (bine că avem 3 portari de valoare şi niciun atacant care să şi dea goluri). Steaua nu mai e motorul de altă dată, selecţionata Divizionară abia se descurcă să bată feroezi, aşa că e necesar să apelăm iar la şansă. 

Mi-e clar că un turneu final anost precum cel de acum 8 ani nu vreau să văd. În 2008 am nimerit într-o grupă grea şi am făcut figuraţie în momentele importante. Cele două egaluri au fost atât de nesărate încât mi-a părut rău că am ocupat locul degeaba. Poate că ar fi fost chiar o grupă spectaculoasă cu vreo ţară precum Suedia lui Ibrahimovic lângă Italia, Olanda şi Franţa.

Ok, şi unde să nimerim? Păi într-o grupă cât mai uşoară, poate aşa avem noroc să trecem mai departe. Se mai împiedică ei, mai marcăm noi din vreun şut-centrare şi scoatem lumea la Universitate. Acu’ serios, noi ne ducem acolo să adunăm victorii sau să facem schimb de tricouri cu Benzema şi Ronaldo?

euro2016

Parcă a venit momentul să vedem şi noi nişte meciuri bune ale României, mai ales că turneul final va fi transmis în întregime de Dolce Sport, ceea ce înseamnă că vom avea meciuri HD. Vor fi 51 de meciuri la Euro 2016, n-ar fi bine să fie măcar vreo 6 cu naţionala noastră?

Din urna 1 habar n-am cine ne-ar putea pica, poate Portugalia lui Rolando, care e o caricatură de echipă în cele mai multe momente. Pe englezi n-o să mai avem norocul să-i batem vreo 100 de ani, iar de Germania, Belgia sau Franţa nici nu discut.

Urna a doua sper să ne aducă Rusia sau Ucraina, niciuna dintre echipele astea nu mai sunt ce erau. Dar parcă văd că o să ne pice iar Italia, care o să ne dribleze elegant cu un 2-0 la pauză.

În urna a 3-a suntem noi, dar tare mi-ar fi plăcut să ne alegem şi de acolo o echipă, şi să fie Ungaria, de exemplu. Pe unguri i-am mai bătut, am fi avut şanse mari şi acum.

Din urna a 4-a cred că cea mai bună variantă ar fi Irlanda, fie că e de Nord sau nu. Nici albanezii nu sunt de speriat, plus că sună a ţară mică pe care poţi s-o baţi fără probleme.

Deci o grupă uşoară, aşa cum ne-ar sta nouă bine, cred că ar fi: Portugalia, Ucraina, România, Albania. Meşter zice că i-am putea bate pe Belgieni, dar eu nu-l văd pe Courtois lăsând mingea să treacă de el.

Nu prea îi înţeleg pe cei care îşi doresc o grupă grea, mi se pare că au o dorinţă sadică de a vedea România măcelărită. Cristi Scutariu şi Lucian Lipovan spun că n-o să iasă la Universitate pentru o victorie cu Albania. Ok, dar pentru un sfert de finală după victorii de-astea facile? Nu ne-am săturat să pierim frumos? Grupă grea am mai avut, hai să avem şi una uşoară.

Din tabăra DolceSport, Vlad Enăchescu şi Ştefan Tudor sunt tot cu grupa grea, în timp ce Cosmin Băleanu şi Dan Udrea sunt cu picioarele pe pământ şi realizează că importante sunt victoriile.

Voi de care parte a baricadei sunteţi? Puteţi vota pe http://euro2016.telekom.ro/. Asta până sâmbătă, la ora 19:00, când se opreşte votarea şi începe tranmisia de le Dolce Sport. Tragerea e în exclusivitate acolo, pentru prima dată în istorie. Poate o fi cu noroc. Hai România!

 

3 comentarii. Leave new

 • […] și Dan Udrea sunt însă pe frecvența mea, deci facem echipă bună când vine vorba de dorințe. Alex Ciucă circulă și el pe același sens cu noi, da’ analiza lui dă altă componență a unei grupe […]

  Răspunde
 • […] sunt de acord, dar apreciez efortul. Tot din tabăra celor care vor grupă ușoară face parte și Hoinaru. Încep să cred că au promisă o primă de la […]

  Răspunde
 • E vorba de stilul care ni se potriveste. Eu as zice sa ne ferim atat de Albania, cat si de Italia. Albania are antrenor italian, nu prea ne-am descurcat cu ei.

  Cu britanicii insa ne descurcam mai bine. Prefer oricare Irlanda, prefer Anglia. Nu zic, prefer si Belgia, prefer si Portugalia. Ambele sunt echipe bune care joaca haotic rau de tot. Nu au antrenor nici unii.

  De Rusia nu stiu ce sa zic, dar Ucraina ne e facila. As prefera oricand Ucraina.

  Din grupa 1 as zice orice IN AFARA de Franta. E nasol sa joci cu gazdele, e presiune mare pe tine si, in plus, daca faci vreo prostie, te huiduie apoi tot turneul. Sa zicem ca un roman simuleaza si e eliminat aiurea un frantuz. E clar ca al nostru va fi huiduit tot turneul. Alaturi de echipa. La pachet.

  Sa va zic, dupa mine, grupa ideala:

  Urna 1: Anglia sau Portugalia. Cu mentiunea ca Anglia pare mai in forma, deci i-as prefera pe portughezi. Nu as refuza Belgia, pe care-i putem surprinde (o echipa care sta bine pe atac, dar cam haotica in aparare).
  Urna 2: Rusia, Ucraina sau Austria. Aici as zice sa evitam Italia si Croatia. In privinta Elvetiei nu stiu ce sa zic, eu as zice mai degraba nu.
  Urna 4: Orice in afara de Turcia sau Albania. Albania are antrenor italian si sta bine-n teren. Serios, nu.
  De aici as alege o britanica, fie una dintre Irlande, fie Tara Galilor. Nu as refuza Islanda, totusi.

  Hai Romania

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu