in Teatru

FITS 2016: Program parţial şi bilete

fits_2016

Încă 2 luni şi ceva până la FITS, mai exact 66 de zile şi încă câteva ore până începe, dar cine mai numără? 😀 A 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se desfăşoară între 10 şi 19 iunie. Ca în fiecare an, din 2012 încoace, o să fiu prin Sibiu cel puţin 4-5 zile pe perioada festivalului. Cândva, când o să ies la pensie, sper să pot sta şi 10 zile întregi fără să se supere nimeni. Adică undeva de pe la ediţia 60 încolo.

Ieri s-a anunţat programul parţial, aşa cum se întâmplă în fiecare an, şi s-au pus în vânzare biletele aici. Pe lângă aceste spectacole se vor mai adăuga unele ce vor fi confirmate pe parcurs, dar e bine să cumpăraţi de acum bilete la ce vreţi să mergeţi şi să luaţi cazare din timp. Weekendurile de festival înseamnă hoteluri ocupate în procent de 100%.

La ce vreau eu să ajung:

11 iunie

Lulu – Purcărete, Ofelia Popii şi un text ce se prezintă a fi straniu.

12 iunie Mutat pe 13 iunie

Vanilla Skype – Text de Cătălin Ştefănescu, cu Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Marius Manole, Andi Vasluianu, Alex Ion, Mircea Postelnicu şi Vladimir Purdel

13 iunie

Moroi – Un nou text de Cătălin Ştefănescu (şi Ada Milea), un nou spectacol în regia lui Alexandru Dabija.

14 iunie

Oameni obişnuiţi – mi se pare că are potenţial subiectul

Sunset Limited – Şerban Pavlu e pe val, însă nu l-am mai văzut în teatru de vreo 6-7 ani.

16 iunie

Visul unei nopţi de vară – Regia Tim Robbins, care este şi invitat special al festivalului.

Ce vă recomand:

12 iunie

Faust – Dacă nu l-aţi văzut încă, ar fi timpul. Spectacolul ăsta a avut premiera în 2007, şi deşi sălile sunt pline, nu cred că se va juca la nesfârşit. (e şi pe 18 şi 19 iunie)

14 iunie

Antisocial – un spectacol extrem de interesant al lui Bogdan Georgescu. Tratează problema actuală a libertăţii de exprimare în contextul reţelelor sociale.

17 iunie

Metamorfoze – Un spectacol de acum câţiva ani în regia lui Purcărete.

Indianul vrea în Bronx – Nu prea se joacă prin Bucureşti, aşa că e un moment bun. Cam greu de ajuns după Metamorfoze, dar alergatul între spectacole se practică la festival.

Am explicat aici de ce nu prea aleg teatru străin la FITS. Asta nu mă împiedică să merg la spectacole de Dans sau Muzică, la care sunt invitaţi o mulţime de artişti străini valoroşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu