Cred că nu trece ediţie din “Şcoala Altfel” în care să nu văd vreo poză cu copii duşi de doamna învăţătoare la mall să vadă un film. Şi la pachet vin comentariile: Cum e posibil aşa ceva? Ce educaţie li se dă copiilor la şcoală? E lipsă de interes!

Teoretic, e destul de corect. În săptămâna activităţilor extra-şcolare ideal ar fi să duci copiii la un muzeu, la un spectacol de teatru, la Grădina Botanică, Zoo etc. Însă fiecare astfel de ieşire presupune un uriaş efort logistic. Autobuze închiriate, bani strânşi de la fiecare copil, atenţie sporită pentru învăţători/profesori. E o aventură să duci undeva 30 de copii gălăgioşi, mai ales dacă au mai puţin de 12 ani. Să faci asta 5 zile consecutive? O nebunie!

Şi ajungem la aceeaşi concluzie: sistemul e destul de nerealist gândit. Pentru că e complicat să organizezi 5 zile pline de activităţi în decurs de o săptămână, e un efort financiar mare pentru părinţi şi, cel puţin în Bucureşti, e o nebunie la cele câteva teatre pentru copii/adolescenţi.