Profit.ro ne anunţă că maşinile ilegale din sectorul 1 vor putea fi ridicate din nou. Ceea ce mi se pare excelent. Serios, e o veste foarte bună. Şi vă spune asta un om care a păţit-o. Acum vreo 4 ani am lăsat maşina 30 de minute aici. Pe vremea aia nu erau stâlpi şi se parca frecvent acolo. Când m-am întors era curăţat trotuarul, ba chiar apăruseră câteva maşini noi. 1000 de lei şi un drum prin Băneasa mai târziu, mi-am recuperat Hoimobilul.
– Dar şacalii, nemernicii, 1000 de lei taxă…

Da. Ex-ce-lent! Ştiţi de ce? Pentru că de atunci n-am mai parcat niciodată într-un loc nepermis. M-am învârtit cât a fost nevoie, am mers pe jos oricât. Pentru că am pierdut timp şi bani ca să plătesc pentru greşeala aia. Şi aşa e normal: să ai o amendă care să te usture suficient de mult încât să nu mai faci data viitoare. Iar în momentul în care nu s-au mai ridicat maşini parcă m-am mai relaxat, am mai lăsat maşina şi pe o jumătate de trotuar, n-am mai fost aşa atent.

Sunt perfect de acord cu ce zice aici Vali, altă metodă de a reduce infracţiunile nu ai. Trebuie legea pumnului în gură. Altfel ajungi la situaţii precum cea de mai jos, cu tăntica şoferiţă care s-a gândit că e o idee bună să lase maşina pe linia de tramvai. Că avea treabă în zonă şi oricum nu stătea mult. 10 minute de întârziere pentru tramvai, nişte oameni nervoşi, poate oameni care au ratat nişte întâlniri din cauza unei nesimţite.

Da, ştiu, nu sunt locuri de parcare la Piaţa Victoriei. Ghinion! Există parcările alea cu 30 de lei pe oră. Dacă ai o treabă super importantă cu maşina la Victoriei, atunci probabil că îţi permiţi să dai banii ăia. Dacă nu, mergi pe jos. Sau parchezi la Universitate cu 4 lei pe oră şi mergi cu metroul. Primăria nu e obligată să îţi creeze locuri de parcare exact acolo unde ai tu nevoie.

Ne mirăm cât de civilizaţi sunt străinii fără să ne gândim că oamenii ăia nu s-au civilizat din proprie iniţiativă.

parcare_aiurea