in Casual stuff

Au apărut mașinile care verifică plata parcării

Le-am văzut de mai multe ori în ultimele săptămâni, dar abia acum am reușit să scriu despre asta. Mi se pare că erau necesare de mult timp astfel de mașini care să circule și să verifice dacă se plătește parcarea. 

M-am întrebat și eu, de multe ori, la fel ca Marius, dacă sunt singurul care plătește parcarea oriunde prin București. Probabil că nu eram singurii, dar nici nu cred că se colectau sume importante din asta.

Am văzut o mașinuță de genul ăsta în Budapesta, în urmă cu 10 ani. Și n-aș fi văzut-o dacă nu luam o amendă pentru că plătisem pentru două ore și am întârziat vreo 20 de minute în plus la masă, undeva într-o zonă centrală. În jur de 90 de lei a fost amenda. Nimic tragic, dar cum era ultima zi și nu mai aveam forinți, m-a pus pe drumuri episodul respectiv.

Sunt foarte curios dacă există vreo perioadă de grație, niște minute care să îți permită să plătești. De exemplu, dacă parchezi, te îndepărtezi de mașină și fix atunci trece verificarea pe acolo. Ce se întâmplă? Dacă dai SMSul după 5 minute? Sau dacă îți expiră ora plătită și ajungi la mașină fix atunci? Iei direct amendă? Ar mai trebui să plătești o oră în plus?

În rest nu pot să spun decât că mă bucură să văd că se face ceva și pentru colectarea taxelor, oricare ar fi ele. Am mai spus-o, fără metode coercititve cei mai mulți oameni aleg să dribleze legile.

3 comentarii. Leave new

 • Scrie in stirile initiale despre perioada de gratie. Ea este de 5 minute. Ai la dispozitie 5 minute sa faci plata. Oricum cred ca numai zona Magheru, Amzei, Ateneu sa fie unde trebuie neaparat sa platesti si e mai simplu asa. In rest peste tot gasesti o strada unde nu e cu plata.
  E un pas in fata, dar mai trebuie inca 100 sa se mai curete trotuarele si aglomeratia din centru.

  Răspunde
 • Sa vedem si rezultate. Ca pe la victorie gem parcarile cu plata de calici cu bmw care stau in masina si fug cand miros ceva control. Sau de dube care par la ele acasa. Am vazut si masini infipte in asfalt, parasite, dar cu multe amenzi in geam. Doar sa se dea amenzi dar fara ceva concret sa se si incaseze e degeaba

  Răspunde
 • Am oprit masina si am deschis aplicatia sa platesc (eu folosesc Parking Bucuresti ptr ca AmParcat, desi e o aplicatie mai buna, cere parca 50 de bani in plus pe ora) si am vazut masina primariei trecand usor pe langa mine. Am platit parcarea prin aplicatie in 1 minut si nu am primit nici o amenda acasa pana acum. Sunt curios cum e zona de buffer la expirarea timpului.
  Eu folosesc rar masina deci ma bucur teribil sa gasesc locuri in centru ptr ~1 euro pe ora.
  [Disclaimer: nu sunt afiliat in nici un fel cu aplicatiile Parking Bucuresti sau AmParcat si nici cu primaria Capitalei]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu