Am trecut pe la Doamna Ghica fix în ziua în care s-a inaugurat pasajul, pe 7 septembrie. N-am reușit să scriu atunci despre asta din motive obiective

Eram cu treabă prin oraș de la prima oră, am văzut pe Facebook un live cu inaugurarea, așa că pe la 9:40 am zis să-mi încerc norocul. Se terminase live-ul, dar ora oficială era 10:00.

Am trecut fix la 9:46, conform timestamp-ului de pe telefon, noroc cu Antonia care a făcut poză și a imortalizat momentul. Probabil că am fost printre primele mașini trecute pe-acolo, dar nu m-a oprit nimeni să-mi dea o medalie pentru asta. Ne mulțumim doar cu timpul economisit.

Nu sunt foarte experimentat la review-uri de pasaje, nu de alta, dar nu prea se inaugurează des unele noi în România. Cert este că pasajul ăsta e denivelat. Am trecut în primele minute de funcționare și ne-a zdruncinat atât la urcare, cât și la coborâre. Nu-mi dau seama de ce n-au reușit să alinieze corect asfaltul. La asta se mai adaugă și canalele, care nu sunt perfect aliniate. Dar vorba aia, ce mai e perfect în România?

Altfel, pasajul este o soluție bunicică la traficul din intersecție. Ar mai trebui învățați să circule șoferii care au treabă în zona bulevardului care duce spre Piața Delfinului, am trecut de vreo două ori pe acolo și te blochezi din cauza unora care opresc aiurea sau merg sub limita legală.

În capătul celălalt al bulevardului Doamna Ghica te blochezi uneori la semaforul din dreptul școlii Grigore Ghica. Pariez că în zilele super aglomerate acolo se va face coada până pe pod, mai ales vinerea, când se pleacă din București.

La Piața Delfinului n-am ajuns, nu-mi dau seama cât de mult a crescut ambuteiajul care oricum se făcea. Însă nu e niciun secret că muți aglomerația dintr-o intersecție în cealaltă. Știam că se va întâmpla asta. 

5 comentarii. Leave new

 • Am avut oroarea sa merg eu pe el la ora de varf adica la 8 dimineata, pur simplu blocaj, am stat circa 20 de minute ca sa pot iesi de pe el. Practic fluxul de masini care vine dinspre Domna Ghica spre Petricani se opreste la coborarea de pe pasaj in fluxul de masini dinspe Colentina si care face dreapta pe langa pasaj la intersectia cu Doamna Ghica si care fie vor sa merga spre Petricani fie spre Tei, si asta e motivul pentru care nu functioneaza. Poate daca ar semaforiza traficul pe pasaj atunci ar functiona, l-ai traversa in 1 minut, dar asa este un esec, cel putin din ce am vazut eu.

  Răspunde
  • Şi înainte cât făceai în intersecţia aia? Că mie mi se pare că tot vreo 20 de minute dura să treci de intersecţie şi dincolo de Lukoil.

 • Am trecut si eu pe el de vreo 2-3 ori si mi-am dat seama ca este denivelat destul de rau, plus ca lumea din blocuri se plange de zgomot si pe buna dreptate, cred, ca e aproape de ferestre, dar asta e alta discutie. E bun ca este si cam atat, dar degeaba daca, in sensul spre Delfinului, exact acolo la semafor se blocheaza totul… ca acolo este o gatuire, cealalta in sensul opus, spre Petricani, nu mai zic.

  Acum, asta a fost partea serioasa.
  Ce nu stiti voi, plebeilor, este ca pasajul este special facut asa, ca sa nu bagi viteza ca disperatu’, cand ai drum liber, tine loc de bumpere – irony off 🙂

  Dar na, s-a facut, dupa lupte seculare, acum este, sa vedem cand se slabesc si la asta suruburile!

  Răspunde
 • Exista indicator de viteza minima in zona?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu