in All Sports

Weekendul ăsta am avut parte de un nou punct critic în ceea ce privește arbitrajele din Premier League. Liverpool rămâne în 10 oameni în meciul de pe terenul lui Tottenham, dar reușește să marcheze prin Luis Diaz după o fază excelentă. Tușierul ridică fanionul, are loc o verificare sumară în urma căreia golul este anulat pe motiv de offside.

Apoi apar imaginile în care se vede clar că jucătorul lui Liverpool era în poziție corectă.

PGMOL – organizația oficială a arbitrilor din Premier League transmite scuze publice pentru o ”eroare umană”. Se pare că arbitrul de la VAR nu a văzut că s-a ridicat fanionul și a judecat o poziție corectă. A văzut rapid că nu este offside și a confirmat. A transmis mesajul ”check over” și s-a dat drumul la joc.

La momentul respectiv Liverpool ar fi fost în avantaj, poate că intra cu 1-0 la pauză și se schimba total meciul. În schimb, a fost 1-1 la pauză după 1-0 pentru Spurs și apoi au urmat alte gafe din partea arbitrilor.

Însă momentul ăsta cu VAR-ul îmi aduce aminte de o altă mare eroare a arbitrilor, de data asta pe vremea în care nu exista VAR. Drogba a dat un gol dintr-un offside care se vedea de la București, dar pe care abitrul nu l-a observat. E una dintre fazele preferate ale lui Alex

Acum suntem în punctul în care un arbitru se uită pe ecran și confirmă că nu e offside, dar în final se anulează golul. Asta în condițiile în care avem câte 6-7 minute de prelungiri la meciuri și în care se verifică faze mai puțin clare de atât preț de minute întregi.

Desigur, n-o să se întâmple nimic. Liverpool rămâne cu cel puțin un punct pierdut, o viciere grosolană de rezultat, iar internetul rămâne cu un screenshot pentru posteritate. Arbitrii ăia vor sta pe tușă câteva etape, apoi se vor întoarce să distrugă alte meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu