Sea_Hero_Quest_Logo

Suntem în era big data şi pe măsură ce trec anii vor apărea tot mai multe modalităţi de folosire a datelor colectate digital de la grupuri mari de oameni. Asta se întâmplă deja în cazul jocului Sea Quest Hero, care contribuie la cercetarea în domeniul demenţei.

Jocul este special conceput pentru a crea cel mai mare set de date crowd sourced din lume. Datele colectate urmeaza sa serveasca drept referinta cu privire la orientarea in spatiu a oamenilor, ajutand cercetatorii sa fie cu un pas mai aproape de a dezvolta noi teste pentru diagnosticarea dementei.  Fiecare 2 minute petrecute jucand Sea Hero Quest echivalează cu 5 ore de cercetare conventionala.

Practic, doar jucându-te câteva minute pe zi contribui la cercetare. Mi se pare o idee excelentă şi mă bucur că un brand cu o forţă atât de mare precum Telekom susţine această aplicaţie. Imaginaţi-vă cum ar fi fost dacă jocul era lansat de vreun laborator de cercetare cu fonduri limitate. Mai mult ca sigur n-ar fi venit la eveniment 2 miniştri din Guvernul României. Însă joi au fost prezenţi atât Ministrul Comunicaţiilor, cât şi Ministrul Educaţiei. Deci da, companii mari, big data şi, sper, rezultate importante în cercetare.

Linkuri de download pentru Android și iOS. Mai multe detalii despre joc găsiţi şi la Radu.

Dacă sunteţi curioşi cum arată jocul, vedeţi în video-ul de mai jos: