in Muzici

N-am simţit o nevoie acută să merg la Maroon 5, dar vorba poetului #eaavrut. Dacă era după mine aş fi stat la Diamond, adică în faţa scenei, acolo unde orice concert e mişto, eşti înconjurat de fani şi interacţiunea cu artiştii ascunde orice imperfecţiuni. Pentru că nu suntem aşa mari fani, am ajuns să stăm la #săraci, adică la Normal Circle. Chestia asta mi-a dat fiori pe şira spinării pentru că aveam în minte imaginile apocaliptice de la Robbie Williams, cu oameni care stăteau mai aproape de parcul Izvor decât de scenă. N-a fost cazul. Cifrele oficiale sunt „aproximativ 30.000” ceea ce înseamnă vreo 25.000 sau mai puţin. Era atât de lejer încât prin spate lumea stătea pe jos şi se uita la scenă, iar în faţă ajungeai fără să te străduieşti prea tare.

Cum ziceam şi mai sus, cei care au stat în primele rânduri vor spune că a fost bestial (cam astea au fost reacţiile pe Facebook), restul vor strâmba din nas. Ceea ce înseamnă că a fost prost, pentru că un artist de genul ăsta trebuie să impresioneze şi dacă eşti la 2 km distanţă. De pildă, cel mai mişto concert la care am asistat vreodată a fost Nine Inch Nails, la Peninsula 2009. Nu eram fan, iar când a început nici măcar nu eram lângă scenă, ci într-un lounge de presă situat foarte departe de scenă. Dar suna atât de bine încât ne-am mişcat fundurile până la scenă şi am ascultat concertul. La Robbie Williams am stat pe peluză dar şi acolo a fost foarte ok. Pentru că omul ştie să cânte şi să facă show. Repet, Maroon 5 a avut o sonorizare foarte ok, dar fix asta a fost problema.

Şi acum ajungem la câteva idei principale:

  • Am ştiut că nu sunt unde trebuie când solistul de la Les Elephants Bizzares a zis „Ce faceţi, fetelor?”
  • That man (Adam Levine) can’t sing. Pur şi simplu nu poate să scoată ceva decent pe gură în afara unui studio de înregistrări.
  • A izbucnit un val de urale şi aplauze când a apărut Delia pe ecrane, din public. Un fel de Wohooo! Cineva cu voce!
  • Dacă venea la Vocea României, nu se întorcea nimeni pentru Adam. Nici măcar Smiley.
  • Şi Robbie a fost pe stilul muncitoresc: am venit, am prestat, am plecat; dar băieţii ăştia zici că au fost plătiţi să nu facă show.
  • Nu, plimbat dintr-o parte în alta a scenei şi privit în zare nu înseamnă interacţiune. Şi nici „you are amazing”
  • Ar fi ajutat mult dacă nu mesteca versurile. Nimic nu a fost rostit până la capăt
  • Pentru un concert tribut Maroon 5 a sunat chiar bine.

La final o mostră cu singura piesă care a sunat decent:

A video posted by @cristinasofrone on

Featured image şutită de aici.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu