Cea mai mare greşeală pe care o poţi face atunci când lucrezi cu o echipă e să elimini oamenii ce par incomozi, cei care pun mereu întrebări, cei care nu gândesc la fel ca tine şi care au curajul să te înfrunte sau care pur şi simplu nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu tine. Cu cât e echipa mai mare, cu atât e mai important să ai şi astfel de oameni în jur. Dacă echipele mici au nevoie de armonie pentru a putea evolua, echipele mari, formate în jurul unor lideri, trebuie să conţină şi câţiva oameni „incomozi”.
Am asistat de-a lungul timpului la câteva situaţii în care liderii au preferat să scape de oamenii incomozi în loc să facă lucrurile să meargă sau chiar să asculte ce aveau de spus respectivii. Au rezultat echipe formate din yes-mani, care n-aveau niciodată nimic de obiectat, şi executanţi resemnaţi. Iar ăsta e primul pas spre mediocritate.
De-asta e important să ai în jurul tău oameni care au curajul să-ţi spună că faci o tâmpenie şi de-aia trebuie să-i apreciezi cât mai mult. Sigur, depinde de tine să faci distincţia între oamenii incomozi, dar bine intenţionaţi, şi hateri. Partea nasoală e că ne place bula noastră şi, de fapt, nu vrem să empatizăm cu aproapele nostru. Tot ce vrem e să ne impunem punctul de vedere, ba chiar ăluilalt să-i placă ceea ce credem noi.
1 comentariu. Leave new
[…] – Oamenii incomozi, sunt de fapt utili […]