in Televiziune

Transmisiunea TVR de la Jocurile Olimpice e un fiasco

tvr_transmisie

M-am luat cu mâinile de cap când am văzut că TVR se încăpăţânează să transmită Jocurile Olimpice de la RIO, stilul lor este total depăşit, fiind acceptabil în anii ’90 şi poate începutul anilor 2000. Dar în momentul ăsta mi se pare că întreaga transmisie este o varză totală, după doar câteva zile de competiţie. Voi detalia mai jos, pentru că sunt extrem de multe lucruri greşite.

Programul transmisiilor

În primul rând, decizia de a transmite tot ce se poate din evoluţiile sportivilor români pe doar două trei canale TV (unele chestii se dau pe TVR 3) duce la un haos de nedescris. Nu ştii exact ce urmează, nu ştii nici la ce te uiţi şi nici dacă vei reuşi să vezi până la final. Meciul Spania – Norvegia nu s-a dat la final pentru că urma o semi-finală la judo. A rulat, în schimb, un mesaj în care eram anunţaţi că „din motive tehnice nu s-a mai dat finalul”. De la judo se sare la gimnastică, de la gimnastică la tenis, apoi 10 minute de tenis de masă, cât să prinzi un final de meci, apoi se trece la handbal, volei, TIR, scrimă, şi ce mai e în ziua respectivă. De pe TVR 2 eşti anunţat de comentator că vei continua pe TVR 1, pe TVR HD mai prinzi câte o româncă în finală la ceva, iar pe TVR 3 habar n-am ce e, pentru că nu ştiu unde e în lista de sporturi (ok, am găsit acum, e hochei pe iarbă, fete).

Promo-urile

Fiecare segment de transmisiune se încheie cu o serie de promo-uri care anunţă că TVR e official broadcaster la RIO. Următorul segment începe fix cu aceleaşi promo-uri, cu reclame inserate printre ele. Ştiu că regulile CNA prevăd o situaţie de genul ăsta pentru a putea delimita programele între ele şi a te încadra în numărul admis de reclame pe oră, însă TVR e o televiziune publică, iar măcar de data asta ar fi putut s-o lase mai uşor cu promo-urile pentru că sunt de-a dreptul enervante. Şi nici nu sunt chestii utile, ci un generic care se tot repetă. Plus grafica absolut oribilă, desprinsă din anii ’90 şi intervenţiile prea puţine din studio.

Reclamele

După ce că auzi de 2-3 ori în fiecare pauză că JO de la Rio sunt transmise de TVR, mai vin şi reclamele. Care au fost gândite absolut tembel, de parcă nu urmau să fie date tot între programele TVR. Aşa că telespectatorul aude următoarele chestii: Jocurile Olimpice de la RIO sunt transmise în direct de TVR. Jocurile Olimpice de la RIO vă sunt oferite de Dedeman. Jocurile Olimpice de la Rio vă sunt prezentate la TVR de Borsec. Acest program este oferit de Groupama Asigurări.

Ce e bine

Comentatorii sunt singurul lucru cât de cât bun, asta pentru că sunt oameni care se pricep la gimnastică, judo, TIR şi alte sporturi care nu încep cu „fotba”. TVR are oameni competenţi pe sporturile astea pentru că a tot transmis de-a lungul anilor, pe când celelalte staţii TV nu prea au făcut loc multor sporturi în grilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu