histroy_tv

Zilele trecute am fost la lansarea docu-dramei „Vremea barbarilor”, un serial care analizează formarea şi căderea Imperiului Roman pe parcursul a 8 episoade de 50 de minute. Noi am văzut chiar ultimul episod, cel care îl prezintă pe Attila, jucat de actorul român Emil Hoştină. Attila, supranumit „biciul lui Dumnezeu” este cel care a unit triburile de huni şi a creat o forţă extrem de temută în rândul romanilor.

Când am primit invitaţia mă aşteptam la un concurent serios pentru Vikings, mai ales că Tom Hopper (Billy Bones din Black Sails) este cap de afiş. Însă vorbim despre alt gen de film, mult mai exact din punct de vedere istoric.

Per total mi s-a părut mai mult documentar şi mai puţin drama, cu intervenţii ale unor specialişti militari şi istorici. Costumele sunt extrem de bine făcute, imaginea e excelentă, se vede că e o producţie de bani mulţi. Când m-am întors din vacanţa la Roma chiar mi-aş fi dorit să văd un astfel de documentar, însă am căutat pe net şi n-am găsit mare lucru. Ţin minte că erau unele despre Roma Antică şi gladiatori pe TV acum câţiva ani dar n-am găsit nimic satisfăcător pe net. Din fericire, serialul ăsta e fix ce trebuie, cu un mix potrivit de informaţii istorice şi dramatizare.

Emil Hostina

Primul episod din „Vremea barbarilor” va fi difuzat duminică, 4 septembrie, începând cu orele 21:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu