imblanzirea-scorpiei-241

Odată cu venirea toamnei s-au întâmplat tot felul de chestii bune: a apărut mustul, au dispărut motocicliştii şi s-a deschis stagiunea la mai toate teatrele din Bucureşti. Prilej tocmai bun ca să văd un spectacol pe care îl aveam pe listă încă din primăvară, când a avut premiera. „Îmblânzirea scorpiei” n-are cum să nu-ţi stârnească curiozitatea. Un musical cu Dorina Chiriac şi Alex Bogdan în rolurile principale e, măcar pe hârtie, un spectacol la care te poţi distra copios. Dar dacă vorbim de Shakespeare sunt tot atâtea şanse ca viziunea regizorului să facă totul praf. 

S-au jucat de atâtea ori piesele lui încât în momentul ăsta toată lumea simte nevoia să inoveze, să reinterpreteze. Aşa că iese de multe ori prost. Din fericire, nu e cazul la „Îmblânzirea scorpiei”.

Au trecut vreo 3 ani de când vedeam „A douăsprezecea noapte” de la Oradea şi suspinam după un astfel de musical şi la Bucureşti. Iată că cineva s-a gândit să facă aşa ceva şi în capitală.

Spectacolul lui Gelu Colceag e viu, antrenant şi distrează. Adică reuşeşte exact ceea ce şi-a propus fără să ceară mai mult. Cuplul Catarina-Petruchio vine cu plusul, prin chimia pe care o au cei doi pe scenă, prin momentele muzicale (oferite în special de Dorina Chiriac) şi printr-un soi de maturitate artistică pe care am observat-o de ceva timp la Alex Bogdan.

O menţiune specială şi pentru Dan Rădulescu & Lucian Ionescu. Pe primul l-am văzut chiar în „A douăsprezecea noapte” a Trupei Iosif Vulcan din Oradea, pe cel din urmă l-am remarcat în „West Side Story” la FITS-ul de anul trecut.

Şi apropo de musicaluri, puteam să jur că muzica aparţine Adei Milea, pe care de altfel am şi văzut-o zâmbind prin sală după spectacol, însă Călin Grigoriu este cel care semnează muzica.

„Îmblânzirea scorpiei” e unul dintre spectacolele pe care vi le recomand din această stagiune de toamnă, mai ales dacă mergeţi la mai mult de 2-3 spectacole pe an. Poate că nu va fi spectacolul ăla, dar veţi pleca zâmbind.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu