govit-hub

Guvernul a anunţat echipa de bursieri Gov IT şi un prim maraton de coding pentru weekendul ăsta. 100 de voluntari s-au ocupat de programare pentru o serie de proiecte ce par extrem de interesante pe hârtie şi care sper să se materializeze (e şi Ligia în echipa asta, thumbs up!).

În urmă cu câteva săptămâni s-a lansat Code for Romania, o comunitate de tineri profesionişti care dezvoltă proiecte civice pentru ONG-uri sau instituţii publice. Echipa e formată atât din programatori, cât şi din oameni de comunicare şi marketing.

Orange a pornit programul SuperCoders – ateliere de programare pentru copii între 10 şi 13 ani. Sunt 250 de locuri disponibile, iar atelierele se desfăşoară în 5 oraşe din ţară: Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Ploieşti, Târgovişte. Mai multe detalii aici.

Telekom a anunţat o nouă serie de ateliere CoderDojo, pentru copii între 7 şi 16 ani. Sunt 130 de locuri disponibile pentru atelierele care vor avea loc în Bucureşti.

Sunt doar câteva iniţiative pe care le-am observat în ultimele luni legate de programare. Primele două sunt foarte promiţătoare, iar celelalte vor furniza tineri programatori pentru mulţi ani de-acum încolo.