Cumva s-au adunat vreo 6 luni de când merg constant la spinning. Am avut mici pauze în perioada sărbătorilor, când m-am tăiat nasol la deget şi când au fost zăpezile alea mari, însă per total s-au adunat multe antrenamente reuşite. Am făcut şi o listă mică cu chestii pe care le-am învăţat.

  1. Just do it. Mhm, fix ce zice Nike. Apucă-te, chit că n-ai echipamentul complet, chef, planete aliniate. Important e să vezi dacă îţi place sportul respectiv. Echipamentele şi alte pregătiri pot veni şi mai încolo. Ca să-ţi fie mai uşor să te apuci asigură-te că ai acoperit punctul 2.
  2. Găseşte-ţi o gaşcă cu care să faci sport. Nu e suficient un singur om pentru că sigur vor fi momente în care n-o să poată, ceea ce te va face să renunţi. În gaşcă e mereu cineva cu chef de antrenament care îi trage după el şi pe ceilalţi. Poate că nu e o mentalitate care să ducă la performanţe, dar funcţionează. Suntem preponderent sedentari şi ne place asta, orice moment de respiro se poate transforma într-o pauză prelungită. Dacă nu erau Cristina şi Ergo n-aş fi ajuns decât la un sfert din clasele de spinning. 
  3. Descoperă antrenorul care te face să dai ce ai mai bun. Unii rezonează cu antrenori care trag la rupere, alţii preferă să o ardă cât mai chill. Radu e undeva între, te face să dai cât mai mult cu zâmbetul pe buze. 
  4. Un antrenament în care şomezi nu îţi foloseşte nici la fizic, nici la psihic. Sunt o grămadă de zile în care n-ai chef, ai mâncat cu prea puţin timp înainte, n-ai dormit bine sau te-a părăsit inspiraţia. Şi de obicei te prefaci că tragi, dar de fapt pierzi vremea la pedale. La final nu ai niciun plus fizic, iar în mintea ta ştii că doar ai păcălit o oră de sport. Aşa că nu-ţi foloseşte la nimic. În schimb, dacă tragi bine poţi fi sigur că pleci cu o super stare de bine, eşti plin de energie.
  5. Cea mai proastă idee pe care o poţi avea e să iei o pauză. Nu ştiu cum e în alte sporturi, dar la spinning dacă faci pauză 3 săptămâni, la întoarcere simţi că ai luat-o de la zero. Iar febră, iar gâfâi la fiecare schimbare de ritm.
  6. Convinge-i pe alţii, pay it forward. Odată ce ai intrat în povestea asta cu sportul amator încearcă să-i convingi şi pe alţii. Nu zic să tragi de lume pe stradă, dar aruncă o invitaţie unor oameni care sunt indecişi. Sunt mari şanse să-ţi fie recunoscători pentru restul vieţii.

Pe Radu îl găsiţi lunea şi joia la cursurile de spinning la Exclusive Fitness, iar marţea în parcul Herăstrău, la antrenamentele 321sport