in Televiziune

A pierdut ProTV sau a câştigat Mona Segall?

În piaţă se vorbeşte tot mai des despre succesul pe care începe să-l aibă Mona Segall la Antena 1, asta după ce Chefi la cuţite a reuşit să acapareze zilele de luni şi marţi. Pagina de Media anunţă o nouă emisiune de karaoke ce va fi prezentată de Liviu Vârciu şi care va ataca ziua de miercuri. Nu-i dau mari şanse de reuşită, mai ales că ProTV a pus mâna pe ziua de miercuri cu Las Fierbinţi şi Atletico Textila. 

Însă e foarte clar că dominaţia autoritară a grupului Pro s-a încheiat. Momentan nu mai există un număr 1 detaşat, poziţia e împărţită de la o seară la alta de Antenă, Pro şi Kanal D.

Dacă vă uitaţi pe audienţe veţi vedea că Antena a început să câştige inclusiv pe comercial, acolo unde în mod normal conducea mai mereu ProTV. 

Deci ce s-a întâmplat? A pierdut ProTV prima poziţie sau a câştigat-o Mona Segall? Aş zice că prima variantă e cea corectă. Schimbarea (repetată a) MasterChefilor, chix-ul Supravieţuitorul şi lipsa unui alt show care să rupă (inclusiv în Prime Access) pe lângă binomul ce alternează, Românii au Talent / Vocea României, au erodat poziţia postului din Pache.

Ar mai fi şi o problemă de inconstanţă legată de program, chestie care a apărut în ultimii 2 ani. Lucrurile au devenit mult mai dinamice în programul ProTV, cu mutări de orar de la o săptămână la alta şi chiar de pe o zi pe alta. Efectiv ajungi să nu mai ştii când poţi să-ţi vezi emisiunea preferată. E o abordare pragmatică, dar care afectează brandul pe termen lung. Master Chef n-a performat şi a ajuns la miez de noapte, însă i-a luat locul o emisiune care nu reuşeşte să depăşească Chefi la cuţite. Chiar şi cu multitudinea de vedete nouăzeciste Uite cine dansează nu impresionează. Părerea mea e că cele 2 zile sunt pierdute, iar combinaţia Chefilor + Mona Segall a reuşit să construiască un produs de standarde ProTV la Antena 1. E surprinzător, dar adevărat. 

Dacă mai adăugăm la asta şi faptul că Generaţia PRO a crescut şi se uită tot mai puţin la TV, avem tabloul complet care explică situaţia de acum. Avem în faţă ani interesanţi, mai ales că nu sunt convins că Antena 1 poate ţine pasul din punct de vedere financiar.

5 comentarii. Leave new

 • Daca nu ar avea banii de la cablisti, Protv ar fi pe un mare minus ! Asa tzepe cu Masterchef,Dansez, si Supravietuitorul, nu si-au luat de cand sunt ei! Adica cele mai scumpe emisiuni dini storia lor! La Chefi la cutite cred ca marele merit e al bucatarilor.Si nu productia sau Mona. Cine i-a descoperit pe cei 3, jos palaria! Cred ca in acest an si Antenele vor fi pe minus dupa ce cheluieli au avut cu mutatul. Dar acum sa vada cum e sa plateasca si ei chirie.Stai sa vezi de acum ,,audiente,, ca s-au facut 20 de grade afara!

  Răspunde
 • Cred că ţine de mixul Mona Segall + Chefi. Că ei singuri n-au rupt gura târgului în primul sezon în care au avut emisiune la Antenă.

  Răspunde
 • […] A pierdut ProTV sau a câștigat Antena 1? Despre cum Antena crește în audiențe, în timp ce emisiunile ProTV-ului nu mai găsesc succesul de altădată. Simt același lucru, Masterchef nu m-a mai atras de câteva sezoane, la Românii au talent nu suport să mă uit din cauza juriului, doar Vocea României mă atrage pe ProTV. Când se va schimba și acea emisiune în mai rău, vor mai pierde un calup de audiență. […]

  Răspunde
 • Se vad efectele schimbarilor incepute in 2014 de catre noua conducere a PROTV. Au mers si inca merg din inertie. Protv a renuntat la multi oameni buni si a luat de la PrimaTV (un exemplu).

  Răspunde
 • Cred că și faptul că a început sa transmită HD a ajutat Antena 1 sa crească. Eu pur și simplu săream peste Antena 1 din cauza imaginii execrabile pe care o aveau.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu