Urmăresc pe sărite toată povestea cu procesele dintre Antena Group şi cei 3 chefi care mai întâi au fost MasterChefi şi apoi Chefi la cuţite. S-au dat în judecată unii pe alţii, e o poveste care va dura mult timp şi care, cred eu, se va termina cu o înţelegere financiară.

Între timp ies la iveală tot felul de detalii care ne arată cam cum se pune problema în domeniul ăsta. Chef Scărlătescu este dat în judecată pentru că a făcut reclamă unui brand fără să ceară acordul Antenelor. Au luat la mână conturile lui de Facebook şi Instagram şi s-au uitat la ce reclame făcea omul, apoi au verificat unde nu dăduseră ei acordul.

Pentru că aşa funcţionează lucrurile în televiziune, dacă nu ştiaţi. Cel puţin pentru vedetele mari, nu ştiu dacă e la fel şi pentru unii care sunt doar invitaţi la câteva emisiuni. Dar la cei importanţi se face un contract prin care trustul are dreptul să decidă orice în privinţa imaginii tale. Pentru că se presupune că ei contribuie la reputaţia ta, plus că trebuie să îşi protejeze investiţia. Nu poţi să te asociezi cu păcănele dacă ei nu vor asta. Sau nu poţi să faci reclamă la Pepsi când ei au contract pe emisiune cu Coca Cola. 

De-a lungul anilor, de fiecare dată când am avut de interacţionat cu vreo vedetă din cele două trusturi mari, a fost nevoie să trecem prin departamentul de marketing al trustului, chiar dacă asocierea se făcea „pe persoană fizică”. Credeam că în ultima vreme s-au mai schimbat puţin lucrurile, de când cu agenţiile de influenceri, dar iată că unii încă au contracte semnate în care îşi dau şi drepturile de imagine online tot pe mâna televiziunii. 

3 comentarii. Leave new

  • dacă eu pornesc o companie care funcționează pe spatele imaginii mele de la TV, televiziunea mă poate da în judecată pentru o parte din companie? întreb pentru un prieten.

    Răspunde
  • De-aia producătorii de la A1 ii muta de colo-colo pe Iuliana Luciu, familia Natanticu alte attention whores.

    Răspunde
  • Socoteala e simplă. Dacă o televiziune te ,,crește,, te face vedetă, e cam dreptul lor să pună condiții.Sigur, ar trebui să nu fie absurde. Să nu fii totuși un sclav. De ce e simplu? Pentru că poți să nu accepți. Să nu semnezi. Dar. De ce oare o fac toți? Și atunci când ajung mari își dau cu pumnii în cap pentru ce au semnat? A, televiziunea e bună să te crească, să te facă mare, iar când ești tu puternic, nu îți mai convine? Nu merge.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu