Ideo Ideis are anul ăsta o campanie de comunicare foarte mişto, centrată în jurul ideii de minciună-mit-stereotip, în contextul de azi al ştirilor false.
96% dintre adolescenții români se uită zilnic la televizor și 88% utilizează în fiecare zi internetul, dintre care doar 16% spun că nu au niciun cont de social media, conform unui studiu al UNICEF din 2013 despre situația adolescenților din România. Cum reușesc liceenii să facă slalom printre toate informațiile pe care le primesc de pe aceste canale? Cum putem să-i încurajăm să nu le mai considere din start ca fiind adevărate? Și mai ales, cum îi putem ajuta să verifice informațiile pe care le au înainte de a-și forma o opinie?
Prin campania „Pe tine cine te minte?” ne propunem să revizităm mituri, stereotipuri socio-culturale și minciuni, voite sau nu, care ne pot marca când suntem copii sau adolescenți, pentru a ajuta liceenii din festival – și nu numai – să conștientizeze importanța autonomiei și a spiritului critic.
A 12-a ediţie a festivalului are loc între 7 şi 13 august, iar programul complet tocmai s-a pus pe net. Îl găsiţi aici.
Dacă aveţi chef să daţi o fugă până la Alexandria vă recomand:
– Mal/Praxis, spectacolul lui Bogdan Georgescu din trilogia „Câtdedepartesuntemdepeșteriledincareamieșit?”
– 20 noiembrie – l-am văzut anul trecut la FITS şi mi-a plăcut foarte mult.
– O mie de motive cu Florin Piersic Jr.
1 comentariu. Leave new
https://www.facebook.com/barbu.mateescu
„țineți minte un număr de patru cifre (unii dintre voi deja îl știți). Numărul e 1982. Te-ai născut în România înainte de 1982, probabilitate mare să pariezi pe televizor în continuare. Poate utilizezi Internet-ul în mod serios, poate nu, dar televizorul e vital pentru tine. Te-ai născut în România după 1982, probabilitate mare ca televizorul să fie ceva incidental, marginal, cam ca Divizia A la fotbal pentru oamenii cu studii superioare. Online uber alles, poate și un show TV sau nici atât.”