Accident cu 2 morţi în zona Semănătoarea din Bucureşti. Un taximetrist se pare că ar fi întors pe linie continuă ca să lase un client şi a fost lovit de un cetăţean care circula regulamentar.

Cunosc foarte bine zona aia, acum câţiva ani am trecut imediat după un accident în care a fost implicat un pieton. Aia e o zonă de mare risc pentru care nu s-a făcut nimic de vreo 7-8 ani. Ai o linie dublă continuă şi niciun loc de întors dacă vii dinspre Grozăveşti, ai o mulţime de curţi din care se iese în zona Sema Park-IDM şi mai ai şi o porţiune în care se dă talpă.

Problema cea mare e că autorităţile n-au făcut nimic ca să schimbe lucrurile. Partea aceea de splai s-a aglomerat mult în ultimii ani, iar singura măsură a fost să adauge o bandă pe sensul spre podul Ciurel pe o porţiune foarte mică.

Maşinile vin cu viteză de pe deal, unghiul e strâns, se trece pe 2 benzi şi unii trag tare să depăşească, moment în care apar accidentele. Cred că sunt vreo 3-4 ani de când nu mi se mai pare sigură zona.

În tot acest timp noul pod, cel care ar trebui să facă legătura între zona de splai din Regie şi Şoseaua Virtuţii, încă nu e gata. Lucrările au început în 2010 şi nu sunt gata nici până acum. În mare parte pentru că un gigel care acum e consilier USR s-a pus de-a curmezişul când a văzut că îi trece podul pe lângă vilă. Apoi exproprieri, amânări, prelungiri de termene. Drumul respectiv a devenit din ce în ce mai aglomerat şi nu s-a luat nicio măsură, nu s-a pus niciun semafor, nimic. Iar astăzi au mai murit doi oameni acolo. 

Ştiu că e foarte simplu să dăm vina pe taximetristul care a întors pe linia continuă, dar repet, în zona aia nu ai unde să întorci legal, nu ai unde să opreşti legal. Pur şi simplu trebuie să mergi înainte. Şi cum fix acolo ai o clădire uriaşă de birouri + un şantier în lucru, vina pică pe autorităţi.