În ultima vreme, mai ales de când s-au introdus acele troleibuze cu baterie, STB a început să-şi facă de cap cu traseele mijloacelor de transport în comun.

Am văzut cum au fost înlocuite autobuze cu acest model nou de troleibuz, am văzut linii prelungite prin diferite zone în care nu ştiam că circulă ceva.

Parcă ar fi descoperit cineva de la STB că e uşor să schimbi traseele şi s-a apucat să-şi facă de cap. Liniile 97 şi 133 au fost comasate, liniile 90 şi 201 au fost comasate (habar n-am care este 201, dar pare să aibă un traseu similar cu 601, un autobuz „studenţesc” care mergea între Semănătoarea şi Universitate pe vremea mea. De 336 şi 61 am povestit deja pe aici.

Linia 311 are un traseu prelungit, care leagă cartierul Titan de Sala Palatului. Până acum oprea la Rosetti, era cunoscuta intersecţie cu 336, care îţi permitea să tai Bucureştiul în două de la Vest la Est. Acum traseul continuă pe la Universitate, face dreapta pe Magheru Bălcescu, apoi stânga la Galeriile Orizont, iese în Calea Victoriei, coboară pe Câmpineanu, ocoleşte Sala Palatului, apoi intră pe C.A. Rosetti, Maria Rosetti, Popa Petre, iese în Calea Moşilor, apoi stânga spre Izvorul Rece şi revine pe traseul obişnuit. Curiozitatea mea e ce se întâmplă în weekenduri, când e Calea Victoriei pietonală. Probabil că merge pe Bălcescu (chiar, ştie cineva de ce un bulevard este împărţit în două şi se cheamă Bălcescu şi Magheru?) până la intersecţia cu C.A. Rosetti, apoi continuă pe noul traseu.

Pentru oamenii care nu merg des cu STB-ul mi se pare că genul ăsta de schimbări sunt o mare bătaie de cap. Trebuie mereu să verifici că nu s-a mai schimbat ceva.

Pe de altă parte, unele trasee aveau mai bine de 30 de ani. Oraşul se schimbă, nevoile oamenilor la fel. Poate că o anumită zonă avea multe clădiri în care erau mulţi angajaţi şi între timp instituţiile respective s-au mutat, nu mai e nevoie de staţie chiar acolo. Sau alte zone care s-au dezvoltat nu au transport în comun (cum e cazul străzii Popa Petre, pe unde s-a făcut traseul autobuzului 311). Aşa că e bine să fie modificate traseele pe nevoile oraşului, cu condiţia să nu se întâmple prea des.

1 comentariu. Leave new

  • Cristian Banu
    mai 10, 2024 11:48 am

    Bulevardul ăla are vreo 6 denumiri. Dimitrie Cantemir, IC Brătianu, Bălcescu, Magheru, Catargiu. Abia de la Victoriei se „sparge” în 2 – Aviatorilor și Kiselef.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu