in Branded, Ideo Ideis

Interviu Maria Popovici: De la invitat la voluntar @ Ideo Ideis

Maria Popovici e PR Assistant la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, face parte şi din echipa FITS, ocazie cu care am şi cunoscut-o. Maria mi-a povestit că ajunge la Alexandria cu treabă, însă m-a surprins când am auzit că a rămas pe toată perioada festivalului ca voluntar, aşa că i-am luat un interviu, la iniţiativa celor de la Lay’s. Ei au pornit anul acesta platforma CulturaZâmbeşte, ce contribuie la promovarea multor evenimente culturale din România. Scopul acestei platforme este să aducă cultura cât mai aproape de tineri, cam ceea ce face şi Ideo Ideis de 12 ani încoace la Alexandria.

Ce ştiai despre Ideo Ideis înainte să vii la Alexandria?

Am aflat de Ideo Ideis din primul an de facultate, vreme în care tot ce ştiam despre festival era unde are loc, cu ce scop a fost creat şi pentru cine. Ulterior, l-am cunoscut pe Alex Ion în cadrul proiectului „Studenții Sibieni Cuceresc Oraşul – Microstagiunea Şcolii de Teatru Sibiene” organizat de colegii mei şi de mine, unde Alex (Alexandru Ion, co-preşedinte Ideo Ideis) a făcut parte din juriu. Am avut o întâlnire cu colegii şi cu el şi pe lângă sfaturile pe care ni le-a dat cu privire la organizarea unui festival (sfaturi de care am ținut cont, mulțumim), ne-a dat mai multe detalii despre Ideo Ideis şi mi s-a părut mişto. Cum a fost creat festivalul, ce probleme au întâmpinat, ce oameni merg acolo, toate lucrurile astea ne erau povestite cu un vibe super pozitiv şi mă gândeam că e incredibil ce se întâmplă în Alexandria.

Ai ajuns încă de la început. Care a fost prima impresie?

Am ajuns la Ideo cu primele două spectacole de teatru profesionist care s-au jucat la ediţia din acest an, „20 noiembrie”, în regia lui Eugen Jebeleanu şi „MAL/PRAXIS”, un spectacol de Bogdan Georgescu, eu fiind responsabilă de cele două spectacole. Am fost destul de agitată în ziua respectivă şi prinsă cu treabă, nu am apucat să simt vibe-ul Ideo încă de atunci, dar am lucrat încă din prima zi cu oameni bine organizați şi mereu gata să dea o mână de ajutor.

De ce ai ales să rămâi ca voluntar?

Am vrut să mai schimb peisajul şi să intru şi în altă lume. Nu am fost la prea multe festivaluri de teatru, mai ales ca parte din echipă şi mi-a prins extrem de bine. A fost o experiență pe cinste. Una e când ți se povesteşte de Ideo Ideis, alta e când ajungi acolo şi începi să fii acaparat de toată energia pozitivă pe care o are întreaga echipă. Evident, vreau să merg şi la anul. Am învățat lucruri noi, dar m-am şi distrat.

Cum ai descrie acum Ideo Ideis, după ce ai făcut parte din echipă?

Ideo Ideis e un univers pozitiv. După întreaga muncă depusă acolo, am înțeles ce înseamnă acest festival atât pentru comunitatea din Alexandria, cât şi pentru participanți. Ideo Ideis e un univers pozitiv. După întreaga muncă depusă acolo, am înțeles ce înseamnă acest festival atât pentru comunitatea din Alexandria, cât şi pentru participanți. Nu a fost zi să nu fiu, la un moment dat, copleşită de emoții şi să nu mă bucur de ceea se întâmplă. Oamenii cu care am lucrat sunt foarte serioşi, prietenoşi şi devotați festivalului. M-a surprins faptul că împreună cu colegele mele am fost integrate în echipă atât de uşor şi am colaborat foarte bine cu toată lumea de acolo. Încă mi se face pielea de găină când aud melodia festivalului, mă face să retrăiesc fiecare moment de acolo, ceea ce e o adevărată plăcere. Ideo Ideis, keep going on!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu