Am revenit la Therme Bucureşti după aproximativ un an, de data asta am vrut să văd cum e plaja Sands of Therme, super lăudată şi prezentată drept o plajă exotică, “o deschidere la mare” a oraşului.

Am fost într-o zi de marţi, am stat la o coadă destul de mică la intrare, iar apoi am făcut prima oprire la plajă. Tot ce pot să spun e că fotografii au fost foarte pricepuţi când au tras unghiurile acelea spectaculoase cu plaja de la Therme. În realitate plaja n-are nimic spectaculos, e doar un strat subţire de nisip, o serie de şezlonguri sau beanbags şi nişte baruri cu piscine şi palmieri. Nu e rău, dar nici wow. Oricum, aici s-au oprit dezamăgirile, odată ce ne-am întors în zona Elysium mi-am adus aminte de ce merită să mergi la Therme.

Saunele sunt extraordinare, cred că ar trebui să fie puse ca ilustraţie la definiţia relaxării. Mi s-au părut la fel de interesante ca prima oară. Iar mixul între ce oferă zona Elysium (saune, în principal) şi zona The Palm (piscine cu apă bogată în minerale, o piscină mare cu ieşire afară etc.) e perfect pentru câteva ore petrecute departe de oraş.

În altă ordine de idei, preţurile au mai crescut puţin, doar cu câţiva lei, atât la intrare, cât şi la mâncare şi băutură. În continuare e regula aceea conform căreia pe parcursul vacanţei şcolare plăteşti mai mult (de parcă părinţii îşi duc acolo odraslele pe tot parcursul celor 3 luni), dar creşterea de care vorbesc pe suplimentară faţă de preţul mărit de vacanţă.

Mâncarea bună, am ştiut să aleg ceva preparat pe loc, adică o cinstită ceafă de porc cu cartofi prăjiţi, care a ajuns la vreo 26 de lei (şi a fost gata în vreo 7 minute). Burgerul s-a scumpit, e vreo 37 de lei, însă vine şi cu cartofi şi salată, şi presupun că e ceva mai mare, anul trecut era vreo 20 de lei şi era cam mic.

O altă chestie care m-a dezamăgit puţin e că am văzut mici urme de rugină prin anumite locuri (ba pe sub scări, ba pe la diverse îmbinări) sau pur şi simplu urme de uzură . La câtă umezeală e acolo, probabil că e ceva normal, însă rămâne de văzut cum va arăta locul peste încă un an.

Chiar şi cu costurile puţin mărite am ajuns la un total de 130 de lei de persoană pentru intrare + o apă + o masă + un suc cu minerale, ceea ce nu mi se pare deloc mult. Ok, dacă vrei să stai la bar cu cocktailurile sub nas, e posibil să laşi în jur de 200 de lei de persoană. Dar dacă eşti cu maşina şi chiar vrei să te relaxezi, n-o să ai nevoie decât să te hidratezi bine şi să te bucuri de loc.

Overall mi-a plăcut şi de data asta, sigur o să revin, poate mai spre iarnă, ca să văd şi cum e să stai în apă caldă în timp ce în aer sunt temperaturi joase.