therme_bucuresti

În urmă cu câteva săptămâni am fost pentru prima oară la Therme Bucureşti, după ce la începutul anului doar i-am vizitat înainte de deschidere. De-atunci am aşteptat vreo 2-3 luni să treacă nebunia de început şi să se rodeze personalul, apoi a venit primăvara cu activităţi intense şi plecări, vara cu perioada pre şi post concediu, aşa că am tot amânat.

Până la urmă am ales o zi din timpul săptămânii, pentru că în weekenduri am înţeles că ar fi aglomeraţie foarte mare. Nu mi se pare locul în care trebuie să te simţi ca pe plaja din Neptun, cu 100 de oameni pe metrul pătrat, ci ai nevoie de spaţiu, ca să te poţi relaxa în voie. Şi fix asta am găsit într-o frumoasă zi de joi. Recomand cu căldură să faceţi la fel, e super mişto să te deconectezi după o zi plină de muncă.

Am avut acces la Elysium pentru 3,5 ore, practic un cost de 68 de lei de persoană pentru toate cele 3 zone. Am ajuns pe la ora 20:00 şi am plecat la închidere, adică la 23:30. Timp suficient pentru toate. La Galaxy (zona cu tobogane) n-am fost deloc, ne-am plimbat exclusiv pe la The Palm şi Elysium. În primul rând pentru că ne-am dus setaţi pe relaxare, în al doilea rând pentru că nu-s cel mai mare fan al chestiilor pe care aluneci fără să îţi poţi controla corpul.

Mâncarea

Prima oprire a fost la restaurant, unde altundeva? Fiind trafic destul de mic în complex, pe la restaurantul „de săraci” de la zona Palm era pustiu. În Therme există două restaurante şi un snack bar. Restaurantul de la The Palm e de tip „împinge tava”, cu vitrine cu mâncare din care îţi poţi alege chestii, în timp ce restaurantul de la Elysium este „a la carte” şi pentru acces aveţi nevoie de halate. Snack-bar-ul e în zona Galaxy.

La The Palm sunt o mulţime de opţiuni pentru mâncare, de la salate, peşte, supe, paste şi câteva feluri de mâncare gătită (paella, pui cu curry etc.). Multe din ele sunt deja în vitrine, aşa că au prospeţimea unor produse de vitrină. Nu vă aşteptaţi să fi fost puse acolo cu 5 minute în urmă, mai ales că traficul e mai mic în timpul săptămânii. De-asta vă recomand măncărurile gătite pe loc, pentru că au şi de-alea. Paste, burgeri şi ceva fripturi, toate se fac pe loc şi sunt super fresh.

Burgerul este unul cinstit, nici mare, nici mic, nici rău, nici genial. Carnea făcută cum am cerut, cu nişte sosuri, cu nişte castraveţi muraţi. Îţi potoleşti foamea şi nici nu intri în piscină cu o burtă cât Pablo Escobar. Asta dacă nu ai deja o astfel de burtă, caz în care mai bine sari peste masa de seară. E mai ieftin şi mai sănătos.

The Palm

The Palm e oarecum mişto, cu toate piscinele şi jacuzzi-urile pe care le oferă. La zona de băi cu calciu, litiu, magneziu şi ce mai au pe acolo era destul de aglomerat. Toată lumea simţea nevoia să se trateze cu apă îmbogăţită 🙂 Dar chiar şi aşa merită să staţi la o mică coadă pentru 5 minute în apa aia. Piscina cea mare nu m-a dat pe spate, nici măcar barul din lateral, care la inaugurare mi s-a părut super cool. E destul de multă lume acolo şi parcă nu-ţi vine să stai dacă îţi doreşti linişte.

În schimb, am apreciat din plin piscinele din afară. E una în care se formează un soi de vârtej cu nişte curenţi destul de puternici, care te ajută să te învârţi ca într-o scurgere de chiuvetă în jurul unor „separeuri” cu duş. Norocul nostru a fost că încă era cald afară, aşa că n-a fost periculos să stăm cu părul ud. Pe vremea asta nu cred că mai e de stat afară, dar puteţi încerca la primăvară.

După bălăceală am urcat la zona Elysium, cea pentru care venisem, de fapt.

cale_dus

Saunele

Practic, puteau să construiască locul doar pentru această zonă de saune. E o bucurie să descoperi fiecare saună, în special pe cele cu aromaterapie. Ştiu că teoretic nu e bine să stai foarte mult la saună, dar nu ne-am putut abţine. E o saună în care se proiectează documentare, vreo două cu arome, alta cu temperaturi foarte ridicate, alta cu sare. Din când în când poţi intra la duşul cală, dacă faci faţă zgomotului.

Tot la Elysium e şi un bar cu piscină, cu ceva mai puţină lume, numai bun pentru pauza de hidratare. Dacă ştiam exact cum sunt saunele, cred că mergeam direct acolo, însă fiind prima experienţă am vrut să testăm totul. Data viitoare probabil că vom sta 75% din timp la saună.

Apropo de asta, mi s-a confirmat că şezlongurile sunt inutile, mai ales în timpul săptămânii. Toată lumea e la saună, sau în piscină, sau la bar, nimeni n-are chef să stea întins pe un pat, că de-ăla au şi acasă. Probabil că în weekend se schimbă treaba. Plus că nu ajungi să stai atât de mult încât să fie nevoie să te odihneşti, că doar nu-ţi iei o zi întreagă la Therme.

Preţurile

Dacă sunteţi obişnuiţi cu preţurile din Centrul Vechi o să vi se pară ok. Cola vreo 5 lei, apa mai puţin, cocktailurile fără alcool 12-15 lei. Pe un burger am dat vreo 20 de lei. Cu tot cu ce-am mai cheltuit la bar, mâncare şi prăjituri, am cheltuit în jur de 100 de lei pentru 2 persoane. Adăugaţi 140 de lei intrarea şi rezultă cam 240 de lei pentru 2 persoane o ieşire la Therme. Evident, puteţi cheltui şi mai puţin. Mie mi se pare acceptabil, mai ales că nu mergi în fiecare săptămână acolo. E un loc în care mergi de 2-3 ori pe an, la diverse ocazii speciale, aşa că merită să te răsfeţi puţin.

Concluzii

Per total experienţa a fost exact aşa cum m-am aşteptat. Linişte, senzaţia de spaţiu aerisit, civilizat, curat. Auzisem că sunt nişte reguli extrem de stricte şi că angajaţii ar fi autoritari cu clienţii, dar n-am văzut nicio astfel de manifestare. Asta poate pentru că nu era foarte aglomerat, deci angajaţii erau relaxaţi.

Drumul n-a fost aşa lung, de la Ikea mai faci vreo 10 minute, iar la întoarcere era pustiu.

Mai mergem? Cu siguranţă! Dar tot în timpul săptămânii, nu simt nevoia să fac baie de mulţime. Data viitoare vreau să încerc paturile de masaj de la The Palm şi să stau mai mult în sauna umedă.

9 comentarii. Leave new

 • Fericiti cei ce pot merge si in alte zone, nu doar la Galaxy… 😀

  Răspunde
 • Nu prea merita, De curiozitate 1 data merge, dupa care , traci concluzia ca nu merita, Bani pe o zi la terme te simti super 1 zi la mare pleci dimineata si te intorci seara , E mult mai avantajos,

  Răspunde
 • Mirela Ochiana
  august 4, 2018 10:35 am

  Este a treia oara cand vin la Therme vara asta si probabil ultima! Nu m-au lasat sa intru cu rucsacul , regula expusa de un specimen tip “militian” , mandru ca purta uniforma DAB si plin de autoritate de parca venisem pe tarlaua lui neinvitata! Regula cica ar fi de o saptamana asta, ma intreb cine inventeaza reguli pentru a stresa clientii? S-au gandit ca e prea multa relaxare sau ceva… In rucsacul meu tip sport aveam o carte de vreo 400 de pagini, ochelarii si tocul, crema de plaja, telefonul, prosopul si vreo 2 device-uri de Iqos plus tigarile. Cum sa-i explic ca nu pot intra fara rucsac, unui prost pentru care regula e sfanta… in afara sa-i fac reclamatie, sa-mi fut ziua de week-end de dimineata si sa pierd o ora fara a-mi oferi cineva mai competent din conducere vreo solutie nu am facut nimic. Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu