Faptele: mergeam la mare și mă alegeam cu arsuri. Uneori mai nasoale, alteori mai light. Nu discut aici de orele la care merg la plajă, am pățit-o și când eram mai mic și mergeam 9-12+17-20. Am pățit-o și când am crescut și am stat toată ziua la plajă, sub umbrelă. 

Nu mă refer la arsuri grave, cele mai nasoale se lăsau cu un disconfort 1-2 zile. Dar suficient cât să nu poți dormi pe spate sau să ai o jenă. De exemplu, când eram mic nu stăteam la plajă, dar jucam fotbal pe nisip, cu tricou pe mine, tot se mai întâmpla să mă ard pe ceafă.

Iar laba piciorului era la ordinea zilei, cred că din 2 în 2 ani am avut arsuri. Plus cele pe piept şi pe spate.

Anul ăsta a fost prima oară în care nu m-am ars deloc. Voiam de vreo 2-3 ani să-mi iau un tricou anti-uv pentru surf, măcar pentru momentele în care intru în apă. Am ales modelul ăsta de la Decathlon. Mi se pare absolut decent, e foarte comod, iar în apă nu mai ai probleme.

Şi dacă am acoperit o parte a corpului, am putut să insist cu cremă pe picioare, pe faţă şi pe braţe. A fost o suprafaţă mai mică a corpului de protejat. 

În plus, am stat cu tricoul ăla ud de fiecare dată când am ieşit din apă şi briza mării a creat o senzaţie plăcută de răcoare vreme îndelungată.

Notă: în poză nu sunt eu.

3 comentarii. Leave new

  • Am aceeasi problema – ma ard repede pt ca de obicei uit sa ma dau cu crema. De vreo 3 ani am o bluza cu uv de la Columbia. Pe langa faptul ca arata bestial este perfecta pentru stat la soare la orice ora, fie ca esti in Vama, in Grecia, Turcia etc. Probata de mine. Anul asta m-am ars de trei ori pana la 1 mai si m-am invatat minte – crema sau ulei cu factor 50 sau 30 folosit constant. Dupa 2 saptamani legate la mare la noi si una in Turcia la 40+° nu m-am mai ars deloc. Recomand cremele de la Lancaster si Shiseido. Iar pentru arsuri am gasit ceva cu aloe vera (la farmaciile de cartier), iar cand a fost mai rau Cicatridina spray.

    Răspunde
  • Chiar ma uitam la poze si ma gandeam: ce pleata domnule, ce barba! 😀

    Răspunde
  • Nu pot decît să te felicit. Fiecare arsură solară pățită cîndva, indiferent cît de superficială, indiferent cît de repede s-a vindecat, se acumulează și crește riscul de-a face cancer de piele. 🙁

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu