ProTV a lansat săptămâna trecută o emisiune de analiză ce va fi disponibilă doar online, pe ŞtirileProTV.ro. Cei doi protagonişti: Andreea Esca şi Cristian Tudor Popescu.

Emisiunea o să apară în fiecare joi, la 19:30, însă a fost lansată vinerea, n-aş putea să înţeleg de ce. Bine, sincer să fiu nu înţeleg care e toată ideea cu ora de publicare. E ca şi cum aş anunţa eu undeva mare, într-un colţ, că public zilnic un articol la 7:10 dimineaţa (chiar se întâmplă asta de câteva luni încoace, apropo). Pe internet nimănui nu-i pasă la ce oră e publicat un anumit tip de conţinut, până la urmă astea sunt avantajele de a accesa ceva online. 

Nu cred că îşi va forma nimeni un obicei din a intra pe site la oră fixă ca să vadă această mini-emisiune. Mai ales că e ora la care oamenii din target fie sunt în trafic, fie sunt deja la un birt. Ceilalţi se uită la TV, tot la ştiri.

Formatul e unul interesant, 15 minute de comentariu pe o anumită temă, în care Esca întreabă şi CTP răspunde acid. Ceea ce ar fi fost super tare acum 10 ani, dar nu mi se mai pare suficient, în special pentru că pe CTP ai ocazia să-l auzi o oră întreagă la EuropaFM dacă nu te-ai plictisit încă de el. Plus că e invitat constant la Digi, în caz că vrei să-l vezi în postura asta de Pere Fouras. Iar dacă vrei să te enervezi cu adevărat, poţi să te uiţi la meciurile importante ale Simonei Halep şi o să dai de el acolo negreşit, comentând.

În concluzie, mi se pare că e un test drăguţ, dar fără o promovare intensă nu cred că va circula prea mult prin social media, aşa că nu va putea da ora exactă în ceea ce priveşte opiniile poporului. E din categoria too little, too late. Probabil obiectivul din spate e creşterea traficului pe ŞtirileProTV.ro, altfel ar fi fost mai util să-l urce pe Facebook sau Youtube.

În altă ordine de idei, dacă tot ziceam de Pere Fouras, Fort Boyard nu prea se descurcă bine şi a fost scos din grilă pentru moment. Nici măcar n-au mai încercat alte ore de difuzare, aşa cum a fost cu Supravieţuitorul. Mi-ar plăcea să citesc o analiză în detaliu despre eşecul acestor mari reality showuri în care se investesc o grămadă de bani şi care ajung să fie mai puţin performante decât un show de caterincă cu 2 invitaţi în studio.

Mă rog, nu e cazul să le plângem de milă celor de la Pro, s-au anunţat recent rezultatele financiare pe Q3 şi România alături de Cehia sunt cele 2 ţări care duc în spate CME-ul, semn că lucrurile sunt în continuare foarte eficiente aici.