in Filme

Au trecut aproape 3 ani de la lansarea primului sezon „Umbre”, unul dintre cele mai bune seriale româneşti din ultimii 10-15 ani (nu că ar fi fost prea multe în timpul ăsta). Dacă nu l-aţi văzut încă, e momentul să o faceţi, sunt 8 episoade a câte 45-50 de minute. Pe mine nu m-a prins de la început, însă după vreo 2-3 episoade am devenit fan. 

Dacă vreţi, e un fel de Clanul Sopranos de Dâmboviţa, sau un fel de Băieţi Buni produs la un alt nivel, mult peste ce se făcea în anii 2000. Tot cu mafioţi.

Se pare că serialul a avut succes şi în restul Europei, cei de la HBO l-au difuzat în mai multe ţări în care sunt prezenţi. Sezonul 2 va putea fi urmărit şi în Moldova, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Cehia şi ţările nordice. În total sunt vreo 20 de ţări care îl vor vedea pe taximetristul Relu la treabă.

Eu am văzut săptămâna trecută primul episod şi pot să spun că s-a schimbat puţin dinamica lucrurilor. Ultimul episod din sezonul trecut s-a terminat cu Relu care află că fiica lui e însărcinată cu fiul mafiotului „Căpitanu'”, aşa că acţiunea din sezonul 2 începe direct cu nunta celor doi puştani. Mi s-a părut că acest episod a avut alt ritm faţă de primul sezon, e puţin mai lent, cu dialoguri şi cadre mai lungi. Presupun că vom avea parte şi de o transformare a lui Relu din „muscle man” în mic mafiot, din moment ce devine rudă cu Căpitanu’, aşa că e normală schimbarea de ritm. Sau poate că primul episod e mai slow pentru că trebuie setate premisele acţiunii. 

Noul sezon are 6 episoade, va fi difuzat în fiecare duminică începând de pe 12 noiembrie, de la ora 22:00 şi va fi disponibil şi pe HBO GO. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu