Acum vreo 2 săptămâni mi-am dat seama că ar fi cazul să pun benzină fix când mă întorceam spre casă, cândva după miezul nopţii. Eram aproape de Universitate, aşa că am oprit la Petrom-ul din spatele TNB. Numai că, ghinion, era închis. M-am gândit că e schimb de tură şi am plecat mai departe la cel de pe Mântuleasa, însă era pustiu şi pe acolo. Până la urmă am alimentat în altă parte şi am uitat de problemă până azi. Când s-a nimerit iar să fie noapte, să merg spre casă şi să n-am benzină. Aceeaşi treabă: TNB – închis, Mântuleasa – închis. 

Însă de data asta am observat o chestie care mi-a atras atenţia: orarul de funcţionare 06:00 – 22:00. Habar n-aveam că s-a introdus un astfel de program, credeam că toate benzinăriile din Bucureşti sunt non-stop. Am verificat pe siteul Petrom şi nu e singurul caz. Acelaşi program e şi pentru staţia de pe Splai, de la Izvor, pentru cea de la Drumul Sării colţ cu Drumul Taberei, 11 iunie şi altele.

Mi se pare un mic semn de civilizaţie. E clar că programul a fost redus pentru că nu veneau suficienţi oameni cât să se justifice costurile, însă uşor-uşor cred că se vor îndrepta lucrurile spre ceea ce se întâmplă în Vest. Adică fără 150 de magazine deschise non-stop în acelaşi cartier. Sigur, mi-ar fi plăcut ca magazinul proaspăt deschis lângă blocul meu să fie un Mega Image mare, non-stop, însă în acelaşi timp sunt conştient că asta e doar o dorinţă super egoistă şi neproductivă. Cât de des ţi se întâmplă să ai nevoie de ingrediente de mâncare după 12 noaptea? Exact, o dată pe an probabil.

Sunt conştient că mai avem foarte mult până la modelul din Italia sau Belgia, unde toate magazinele se închid la 18:00 sau 19:00 şi mai rămân doar câteva disponibile, însă cred că e un pas bun reducerea serviciilor non-stop. Mai ales în contextul în care nimeni nu e dispus să plătească extra pentru că un om face tură de noapte într-o plictiseală şi o oboseală maxime.

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu