in Casual stuff

Lucrurile se mişcă în continuare prea greu

S-a deschis o spălătorie self service în apropiere de casă. După vreo 2 ani şi jumătate de la începerea lucrărilor. Mi se pare enorm cât a durat. Mă uitam de pe geam în 2021 la cum merg lucrurile şi mă gândeam că în primăvară voi spăla maşina acolo. Apoi a trecut vara şi spălătoria tot nu era gata. A mai trecut o iarnă, iar am zis că din vară spăl maşina acolo, opresc dimineaţa înainte să plec la birou sau seara după o zi de muncă. Nici în 2023 n-a fost aşa. Abia la finalul lui decembrie s-a deschis.

Nu ştiu dacă au stat după aprobări sau echipamente, însă mi se pare că a durat enorm. Aveau panouri fotovoltaice montate, părea că toate utilităţile sunt trase, şi cu toate astea ceva îi ţinea în loc.

Acum am trecut la alt joc al aşteptării, cu o benzinărie Petrom care e în drumul spre casă. Abia aştept să opresc acolo să alimentez, acum e cu ocoluri fiecare drum la pompă. Au trecut mai bine de 6 luni de când se lucrează la staţia respectivă. 

Nu-mi dau seama dacă autorizaţiile durează aşa mult sau e altceva care îmi scapă. Cert e că se mişcă foarte greu lucrurile. Cum să faci business în ritmul ăsta?

E o chestie pe care mi-a semnalat-o şi dezvoltatorul Veranda Mall acum vreo 5 ani. Totul e în ritmul melcului.

1 comentariu. Leave new

  • Nu cred că e de la autorizații, nu s-a schimbat mare lucru – primărie cam 2 luni, mediu 6 luni – un an (dar spălătoriile nu au nevoie de cea de mediu). Mai degrabă se intră într-o „normalitate”. Când am intrat eu în business în 2002, la un moment dat am avut nevoie să interacționez cu cei de „dincolo” și am avut un șoc cultural când am văzut că timpul mediu de răspuns la emailuri este spre o lună. Inițial am zis unde sunt eu român, dar ulterior am înțeles că pur și simplu așa lucrează ei.
    Aici eu văd mai multe explicații – pe de-o parte nu mai sunt oameni suficienți. Pe de altă parte, multe activități nu au fost gândite/bugetate corect și se împotmolesc financiar. Asta la nivel mic. La nivel de corporații, birocrațiile interne bat la fund pe cele de la stat. 3-4 luni o semnare de contract, 3-4 luni o licitație…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu