În ultima vreme am văzut vreo 4-5 situații cu livratori pe scutere sau biciclete circulând pe contrasens pe străzi cu sens unic din București. Iei un viraj pe o stradă cu sens unic și te trezești cu omul în fața ta, absolut relaxat, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. În fiecare caz era vorba de asiatici.

Și momentan nu am o mare problemă cu asta, dar observ că e un tipar și mă întreb ce se va întâmpla dacă nu le explică nimeni că nu e ok să meargă prin România la fel cum fac la ei în țară.

Poliția, inspectoratul pentru imigrări, cine ar mai putea să aibă o discuție cu ei și să le explice că nu e ok așa.

Și ne vom trezi peste 5 ani că românii nu mai vor imigranți asiatici, că au dezvoltat o antipatie puternică. Sigur că putem spune că e rasism și atât, dar lucrurile astea mici contribuie la sentimentul general.

Altfel, oamenii sunt muncitori, sunt serioși, am auzit numai cuvinte de laudă de la diferiți angajatori. Doar că vin din culturi în care regulile de circulație sunt orientative.

Iar ăsta e doar un exemplu care ține de o diferență de cultură până la urmă, probabil că vom mai descoperi și altele în timp. Mi-ar plăcea să existe vreun ONG sau o instituție a statului care să prevadă lucrurile astea și să le gestioneze acum, nu peste 5 ani, când e prea târziu.

7 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu