Acum 2 ani şi ceva, când s-a deschis Veranda Mall, vorbeam cu Andrei Pogonaru, dezvoltatorul proiectului, despre planurile de extindere şi modul în care se va modifica zona din punct de vedere al accesului. A durat 1 an să se facă două refugii de tramvai şi să se dea drumul unor semafoare care să permită intrarea civilizată în mall.

Un alt proiect discutat încă de atunci era legat de un sens giratoriu şi o străduţă care să permită accesul din şoseaua Electronicii. Este vorba de o porţiune de fix 150 de metri, porţiune pe care treceau liniile de cale ferată spre Gara Obor. Momentan acolo sunt gropi şi se parchează maşini, nu prea poţi trece cu o maşină normală. Abia acum câteva săptămâni au început lucrările la acea stradă, după mai bine de 2 ani de când s-a discutat despre asta.

Vorbim de un drum public care ar ajuta extrem de mult, care, odată asfaltat, ar decongestiona traficul, care ar atrage o serie de clienţi din zona Baicului în mall şi la piaţa Obor. Şi cu toate astea timp de 2 ani nu s-a mişcat un deget. Pentru 150 de metri de asfalt.

Ciotul ăla de autostradă e deja asfaltat de câteva luni la intrarea pe Şoseaua Petricani, prin octombrie anunţa Ministrul Transporturilor că îl inaugurează de 1 decembrie. Zilele trecute a fost pe şantier şi a zis că nu-l mai inaugurează, că e leneş constructorul. Pe bune? Nici acum, în al 12-lea ceas? Să mai zic de străzile asfaltate în vară care n-au marcaje nici acum? Sau tot bulevardul Ştefan cel Mare care are marcaje duble, de când s-au instalat gardurile?

Fiecare chestie se mişcă extrem de greu în ţara asta şi nu-mi dau seama care sunt şansele să se schimbe ceva în următorii ani. S-a dezvoltat un aparat birocratic atât de anchilozat încât probabil că ne va lua zeci de ani să ajungem la o stare de normalitate.