in Casual stuff

Ceasurile Cuervo y Sobrinos – în premieră în România

Cea mai mişto chestie atunci când lucrezi într-o agenţie e că ajungi să aprofundezi tot felul de domenii, cunoşti businessuri din cele mai diverse. Despre ceasuri habar n-aveam nimic până acum câteva luni, când am început să lucrăm pentru Horologer. Ştiam doar că ceasurile elveţiene sunt cele de top şi că trebuie făcută diferenţa între un ceas fashion pe care îl porţi câţiva ani şi un ceas elveţian de calitate pe care îl poţi păstra în familie şi câteva generaţii. Mă rog, n-am avansat foarte mult din punctul ăla, dar fac progrese 😀

Zilele trecute, Horologer a prezentat un nou brand pe piaţa din România – Cuervo y Sobrinos. Nu sună foarte elveţian, pentru că la origini nici nu este. Brandul a fost fondat în Cuba, în 1882. Un ceasornicar pe nume Cuervo şi-a făcut o firmă alături de nepoţii săi (sobrinos asta înseamnă). 20 de ani mai târziu a reuşit să devină unul dintre cei mai respectaţi producători de ceasuri din Havana. Ceasurile Cuervo erau atât de căutate, încât Patek Philippe a acceptat să-şi pună numele acesta pe ceasuri doar ca să cumpere şi cubanezii.

Au urmat birouri în Franţa şi Germania, extinderea pe piaţa din Europa şi dezvoltarea brandului, care încă producea ceasuri la o fabrică din Cuba. Oameni precum Einstein, Hemingway sau Churchill le-au trecut pragul şi au admirat ceasurile Cuervo. Presupun că au şi primit câte unul cadou, eu aşa aş fi procedat dacă veneau astfel de oameni în magazinul meu.

A venit revoluţia lui Castro şi familia Cuervo a fugit din ţară, s-au refugiat în Europa. De fabrică s-a ales praful, iar tradiţia ceasurilor de lux cubaneze a luat o pauză.

Abia în 2002 un afacerist italian a cumpărat brandul şi a creionat câteva schiţe alături de moştenitorii din familia Cuervo şi nişte specialişti elveţieni. Brandul a fost relansat drept unul elveţian cu suflet cubanez şi are o serie de modele extrem de interesante. 

Fiind un ceas de lux, preţul nu e tocmai accesibil: cam 3000 de euro costă un astfel de ceas automatic. Vine şi cu un humidor de trabucuri cadou şi dacă vă încălzeşte cu ceva, oameni precum Andi Garcia, Mario Vargas Llosa sau Banderas au câte un astfel de ceas. Găsiţi aici modelele care sunt deja pe stoc, însă dacă aveţi chef de investiţii, puteţi să comandaţi orice model de pe siteul oficial şi poate ajunge în vreo 10 zile la voi (deci în timp util pentru Crăciun). 

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu