I-am descoperit pe băieţii ăştia recent, în timp ce admiram o masă uriaşă într-o sală de meeting a unui client. Masa arăta fistichiu, iar proprietarul mi-a explicat că lemnul este recuperat dintr-o veche casă săsească. Apoi mi-a zis că a comandat-o de la o firmă care cu asta se ocupă: reciclează lemnul vechi şi îl transformă în obiecte de mobilier mai mici sau mai mari.

Serious Wood e un business din Cisnădie, început mai mult din întâmplare. Cei 4 asociaţi au început cu o dubiţă SH, în care cărau lemn recuperat de prin Maramureş. O vreme l-au vândut mai departe către alţi intermediari, până când şi-au dat seama că ies în pierdere şi că ar fi mai profitabil să îl prelucreze chiar ei.

Din câte am văzut fac orice, de la oglinzi şi mese, până la interioare şi exterioare de restaurante. Preţurile sunt măricele, oglinzile sunt între 100 şi 500 de euro, iar 1 metru pătrat de blat e în jur de 100 de euro. Scump, dar măcar spui o poveste legată de masa aia. 😀

Pe pagina lor de Facebook găsiţi o mulţime de fotografii cu ceea ce au lucrat până acum. Sunt o grămadă de chestii mişto, utilizări interesante ale acestui lemn cu o istorie bogată. Pe de altă parte, am văzut şi o mulţime de utilizări oribile. 

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu