in Food

Lanţul Marty deschide primul restaurant din Bucureşti în Sun Plaza

Lanţul de restaurante Marty e cunoscut în Cluj pentru mâncarea bună la preţuri decente. Au 5 localuri cu diferite teme şi dacă aţi ajuns vreodată la ei în Cluj ştiţi că sunt o alegere foarte bună pentru prânz sau cină. Cred că principalul competitor din Bucureşti ar fi City Grill / La Mama, însă preparatele Marty sunt clar mai bune. Am fost şi la deschiderea oficială acum vreo 2 săptămâni, însă n-am reuşit să stau foarte mult, aşa că la momentul ăla am gustat doar nişte aperitive şi un cocktail excelent.
Motiv pentru care am revenit în weekend, cu gândul la Pulled Pork şi deserturile de 5 stele 5 săshici. Dar să le luăm pe rând. Marty Plaza e în Sun Plaza, la etajul 2 (cel cu food court-ul), vis-a-vis de Adidas şi Columbia. Se va deschide şi un Toan’s în curând chiar lângă ei.

Meniul

Cu siguranţă meniul o să vă impresioneze atunci când ajungeţi la Marty pentru prima oară. Ei îi spun „The Book of Flavors”, un meniu care conţine 199 de preparate (cred că aici sunt incluse şi băuturile). Este cel mai mişto meniu pe care l-am văzut vreodată în România. Cred că în Barcelona sau în Liverpool am mai văzut un meniu aproape la fel de mişto. Pozele fac totul, însă depinde mult şi de bucătar, să nu schimbe din 2 în 2 luni preparatele (sau dacă le schimbă să se poată organiza o şedinţă foto profi doar pentru acele preparate noi). Ştiu ce muncă e la un meniu de genul ăsta, pot să vă spun că e unul dintre cele mai scumpe meniuri din România (design + poze + producţie).

Cert e că meniul ăsta îşi face treaba din plin, efectiv nu ştii ce să alegi mai repede. Patronii de restaurante care vor poze în meniuri pur şi simplu nu pricep că nu poţi pune chiar orice într-un meniu, sau dacă pui şi arată nasol, ajungi să-ţi faci un deserviciu. Mi-ar plăcea să existe mai mulţi oameni deschişi, care să înţeleagă importanţa meniului.

Mâncarea

Cred că mai important decât meniul e faptul că mâncarea chiar arată ca în meniu. Preparatele pe care le-am văzut eu chiar puteau fi puse lângă poza din meniu fără probleme, ceea ce e mare lucru. 

Părerea mea e că alegerea înţeleaptă la Marty ar fi să săriţi peste antreuri ca să păstraţi suficient loc pentru desert. Sau pentru două feluri principale şi desert. Depinde cât de mult vă doriţi să respectaţi dieta aia. Cert e că la prima întâlnire cu Marty n-o să ştiţi exact ce să alegeţi. Eu am testat un pulled pork pentru care venisem de fapt, cu nişte cartofi dulci prăjiţi, la care am adăugat un sos de iaurt cu ierburi. Cred că e prima oară când văd cartofi dulci prăjiţi, foarte interesant gustul.

Pulled pork-ul are o chiflă foarte moale, nişte castraveţi muraţi excelenţi (din păcate, întâlnesc tot mai des castraveţi muraţi naşpa la restaurante cu pretenţii din Bucureşti, ceea ce strică gustul burgerilor). Carnea e bună, spre foarte bună. Pe o scară de la 1 la Adi Hădean’s Pork’n’Pită, carnea din Pulled Porkul de la Marty se apropie de un 9. Overall e un sandviş foarte bun, care se potriveşte cu cartofii dulci prăjiţi, mai ales că trăieşti cu iluzia că nu mănânci chiar cartofi prăjiţi, ci cartofi *dulci* prăjiţi, ceea ce e cu totul altă chestie, mult mai sănătoasă, aproape de dietă. Doar că nu e deloc aşa, că tot prăjiţi sunt.

Burgerul de pui este „cel mai bun burger de pui din Bucureşti”, însă n-am gustat ca să pot confirma. Până data viitoare va trebui să mă bazez pe acest feedback fără să validez cu propriile mele papile gustative.

Băuturile

Din nou, meniul face o mare favoare produselor şi te convinge să iei de toate. Am testat un cocktail Gingerflower care a ajuns din greşeală la mine pe masă la deschidere şi a rămas pentru că mi-a plăcut foarte mult, în ciuda ghimbirului din componenţă. Am mai băut şi un Mega Peach, plus o limonadă cu mure, însă sunt multe chestii pe care vreau să le mai încerc. Smoothieurile, milkshakeurile, alte limonade şi cocktailuri. Toate au ingrediente interesante.

Deserturile

Au cheesecake cu banane. Şi cu ciocolată. Şi carrot cake, lava cake, brownie cu îngheţată de vanilie. Practic, echipa galactică a deserturilor s-a adunat în acelaşi meniu. Brownie-ul a fost foarte bun, dar nu m-a făcut să plâng. Super corect executat, însă aş fi schimbat îngheţata, care mi s-a părut că trage în jos tot mixul. Carrot cake-ul e bun, cu o glazură cam dulce pentru gustul meu, însă overall e destul de bine echilibrat. Cred că doar în partea albă (neacoperită de nucă) se simte că e puţin cam dulce.

Preţurile sunt şi ele decente, pentru 2 băuturi la 500 ml, 2 burgeri (mă rog, un burger şi un pulled pork), o porţie mare de cartofi dulci (cea dublă, de 200 de gr.), un sos şi două deserturi nota a fost 129 de lei. Băuturile sunt pe la 16 lei, dar merită la cât de mari sunt paharele, pulled pork 22 de lei, un burger de pui 24 de lei. Similar cu ce găsim la concurenţii direcţi, dar la o calitate mai bună. 

Per total, Marty e o alegere excelentă pentru o masă obişnuită, într-un moment în care vrei să mănânci ceva onest. Nu vă duceţi acolo cu gândul că e fine dining, nici nu cred că îşi propun asta. Marty nu se bate cu The Artist sau CAJU. Dar poate să câştige lejer categoria în care concurează. Eu l-am trecut pe lista de favorite şi abia aştept să se deschidă şi celelalte două restaurante din Bucureşti (am înţeles că îşi propun asta până la finalul anului) ca să nu mă mai duc până în Sun Plaza special pentru asta.

Dacă mergeţi acolo până pe 30 aprilie, puteţi să arătaţi şi voucherul de mai jos, veţi primi o reducere de 20 de lei la notele de plată mai mari de 60 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu