Am ajuns ieri în Pipera după mulţi, mulţi ani. Evit zona aia pentru că mereu este super aglomerată. Cred că se fac vreo 5 ani de când am ajuns pe-acolo cu treabă ultima oară. Ce m-a uimit e că nu s-a schimbat absolut nimic pe bulevardul Dimitrie Pompeiu. Serios, totul arată exact ca acum 5 ani. Poate că au mai apărut două pizzerii şi s-a mai rupt un copac, dar în rest e identic. De-asta am şi pus poza asta din Google Maps, pentru că e fix ca în 2014 totul.

Nu vreau să mă duc mai departe şi să spun că liniile de tramvai şi trotuarele arată la fel ca acum 25 de ani, când mergeam cu bunica să-i ducem mâncare unchiului meu care lucra pe „platforma Pipera”, la una dintre întreprinderile de acolo. 

Pe de altă parte, dincolo de garduri vedem clădiri tot mai luxoase şi mai înalte. Clădirile JTI, care sunt printre primele de acolo, au ajuns să fie cele mai naşpa din zonă, cred că le e şi ruşine angajaţilor de acolo să-şi arate badgeurile în metrou. 

E o discrepanţă atât de mare între ce se întâmplă pe şosea şi ce e dincolo de porţi încât ai zice că eşti pe platourile de filmare ale unui serial ciudat. Suits în mizerie sau ceva de genul. Fiecare bordură e ciobită, buruieni, maşini parcate pe fiecare metru pătrat liber.

Şi zău că nu pricep de ce nicio companie nu face nimic. Fie pui presiuni pe primărie să schimbe ceva, fie organizezi nişte acţiuni de voluntariat. Toate corporaţiile alea de pe acolo organizează plantări de copaci, adună gunoaie din diverse locuri, dar n-am auzit de o singură acţiune în Pipera. Let’s do it, Dimitrie Pompeiu. Să nu mai fie gunoaie în locurile în care muncim, să nu mai fie spaţii verzi neamenajate.

La câţi bani produce zona aia, ar trebui să existe 5 echipe de la Urban SA sau ce firmă e pe-acolo care să cureţe non-stop pe tot bulevardul, zi şi noapte, să îngrijească copacii, florile (glumesc, nu există flori), să dea cu mătura.

Sunt 65.000 de oameni care lucrează acolo şi zona arată absolut jalnic. Degeaba s-au făcut petiţii şi campanii cu #salvaţiPipera, a trecut timpul, s-a dat de câteva ori pe radio, pe TV, am uitat deja. E nevoie ca oamenii să pună mâna şi să facă măcar chestiile pe care le pot face (fie presiuni, fie curăţenie).

2 comentarii. Leave new

 • Le doare fix in pix pe companiile din zona de cum arata Pipera. Am lucrat la JTI. Muncitor simplu, salariu 850 lei, director, salariu 8000 de dolari. Cu tot numele ei, nu am vazut picior de japonez pe acolo, cu exceptia vizitei nouului ambasador al Japoniei care a catacdicsit sa treaca o data pe acolo. In rest, numai dubiosi est europeni sefi (ucraineni, bulgari) si cate un vestic „ratacit” in control. Cu asemenea mentalitati, evident ca, repet, ii doare la”bascheti” de cum arata cladirile lor si zona. (apropo, stivuitoristii de la ei aveau cartea de munca la o firma de imobiliare, evaziunea fiscala sa traiasca … 🙂 )

  Răspunde
 • Am lucrat vreo 5 ani in clădirea Feper, peste drum de Iride unde era sediul Prima TV. Desi este o zona cu multe companii multinaționale iarna era aceeași problema, nu puteai circula pe trotuar din cauza zăpezii, noroc cu spațiul pe unde trecea tramvaiul asa aveai o zona cu zăpada bătătorită.
  Mult timp erau mașini parcate pe trotuar, doar eu am făcut zeci de reclamatii pana s-au montat popice care dupa un timp au inceput sa dispară si se mai strecoară câte o masina. Copacii nu erau toaletati asa ca trebuia sa te apleci sa nu ii ștergi de praf cu frizura. Un primar a amenajat scuarul din fața intrării la metrou, numai bine pentru smecherasii care vând flori si ciorapi sau pentru muncitorii care spărgeau seminte si fluierau fetele de la Reiffeisen.

  Am văzut la zoso ca balta din fața intrării la metrou a rămas la fel, am auzit ca Amazon tocmai a închiriat un sediu in zona, este de bine.
  Noroc cu metroul Pipera care este capăt de linie, la ora 18 deja sunt pline vagoanele cand ajung la Victoriei dar vad ca firmele sa încăpățânează sa isi deschida sedii in zona.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu