in Televiziune

ProTV pregăteşte o nouă emisiune concurs: Ninja Warrior

ProTV a cumpărat un nou format de televiziune numit Ninja Warrior şi a început deja preselecţiile. Probabil că primul sezon va fi gata de lansare abia în grila de primăvară din 2019. 

Formatul a pornit în Japonia la finalul anilor ’90, dar a devenit un fenomen internaţional în momentul în care a fost preluat de americani. În SUA e deja la sezonul 10 şi există o întreagă nebunie legată de chestia asta. Sunt oameni care se pregătesc luni întregi, chiar ani ca să participe la această competiţie, sunt unii concurenţi care au terminat-o de mai multe ori, e practic un fel de sport de sine stătător.

Evident, Ninja Warrior trebuie să se bată cu Exatlon, emisiunea-maraton care a adus Kanal D foarte aproape de poziţia a 2-a din punct de vedere al ratingurilor. Probabil că şi Antena 1 pregăteşte ceva, mai ales că ei sunt cei care riscă să fie detronaţi în curând.

Emisiunea în sine e alcătuită dintr-un şir de probe de forţă şi agilitate care sunt legate între ele. Concurenţii trebuie să sară, să îşi folosească mult braţele şi să-şi păstreze foarte bine echilibrul în aer. Totul durează între 30 de secunde şi 2 minute, timp în care cei mai mulţi concurenţi apucă să cadă şi să zică şi 2-3 vorbe de final. Grosul emisiunii e format din poveştile de background ale concurenţilor. Mama singură, supravieţuitorul tornadei, studentul sărac etc. Chestii de manual pe care ProTV oricum ştie să le facă foarte bine.

Partea bună e că de data asta nu mai e nicio şansă să câştige povestea. Spre deosebire de showurile de talente aici e foarte clară treaba. Ai căzut, ai pierdut.

Rămâne de văzut dacă va prinde emisiunea asta într-un format cu oameni obişnuiţi. Exatlon a rupt pentru că avea o echipă a vedetelor, care au atras atenţia la început. Iar ProTV ar trebui să fi învăţat din eşecul Supravieţuitorul că publicul nu e super interesat de oameni obişnuiţi. Nici nu ştiu dacă un format gen Big Brother ar mai prinde astăzi în România.

Pe de altă parte, genul ăsta de format pare super bine gândit, e nevoie să stai lipit de televizor, altfel e posibil să pierzi evoluţia unuia dintre concurenţi. Overall mi se pare promiţător pentru publicul larg, eu probabil că o să mă uit la prima ediţie şi cam atât. Detalii extra aici.

https://www.youtube.com/watch?v=J0U0A7n24zc

4 comentarii. Leave new

 • Mark my words: o sa fie un rateu, din nou, pentru televiziune.

  Nu pentru ca protv, nu pentru ca format, ci pentru ca oamenii s-au saturat de „regizaturi”.
  Si nu imi doresc eu asta, pentru nu pierd si nici nu castig nimic, dar filtrul perceptiei oamenilor se modifica constant.
  Dar, dupa ce va incepe emisiunea si vreo cateva editii dupa, sa revii la postarea asta si la comentariul meu daca nu va fi asa.

  Răspunde
  • Păi nu cred că mai merge nimic regizat. Tocmai, că nu e pe voturi, e pe competiţie. De-aia cred că ar putea avea succes.

 • Nu este stilul televiziunii sa lase din mana acest control, de asta zic: va fi regizat. Cum a fost si cu RAT – o bataie de joc, m-a pierdut definitiv de client, inca de acum doua editii, acum doar m-am convins.
  O sa gaseasca televiziunea o cale de a interveni si de a „adapta” formatul pentru a fi mai manipulabil. Vedem.

  Răspunde
 • Total de acord cu @Niros: pariez ca va fi „aranjat” concursul.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu