Până să văd acest scurt documentar trăiam cu impresia că am pasiuni. Sinatra, Liverpool FC, advertisingul şi alte câteva. Dar mi-am dat seama că le pot numi, cel mult, preocupări recurente sau ceva de genul.

O să vă explic îndată care e faza, mai întâi vreau să vă rog să vă uitaţi la documentarul ăsta. Sunt 15 minute despre Senegal şi Gambia. Play!

Pare un demo obişnuit de pe la National Geographic sau Discovery, nu? Parcă seamănă mai mult cu acele documentare bestiale de pe arte, 360 Geo parcă se cheamă şi sunt difuzate de TVR.

Partea incredibilă e că tot ce vedeţi e făcut de o tipă pasionată de călătorii. Un singur om care a scris scenariul, a filmat, a selectat materialul brut, a scris titrarea, a găsit oameni care să o ajute cu post-procesarea filmului. Şi a găsit omul potrivit pentru voice-over. Mi s-a părut că e un senegalez care vorbeşte engleză foarte bine, dar de fapt e un român.

N-are 10 milioane, nu e #1 pe trending, şi e foarte normal să fie aşa. N-avem cum să schimbăm asta. Însă ce putem face e să ne uităm la video şi să-l dăm mai departe, ca să se bucure şi alţii de el.

Pe autoare o cheamă Sori Ţigăeru şi o găsiţi pe Facebook.