Am trecut de jumătatea anului şi până acum nu pot să spun că s-a întâmplat ceva notabil în legătură cu Centenarul Marii Uniri. Exceptând nişte logo-uri puse pe mai toate activităţile culturale şi sportive din acest an, n-am văzut nimic care să marcheze cu adevărat acest moment.

Sigur, doamna Firea o să mai amplaseze nişte statui prin Bucureşti, vom avea o paradă puţin mai mare de 1 decembrie, dar în afară de asta? Nici măcar Catedrala în care se tot pompează bani nu va fi gata, deşi se lucrează în toate schimburile posibile şi nu trece o săptămână fără de care să auzim că s-au mai alocat fonduri de la primării.

Mă aşteptam la ceva mai mult, fie un eveniment de Ziua Regelui, când vremea e mai bună decât în decembrie, fie nişte activităţi pe perioada verii.

Pe net n-am găsit niciun site oficial care să conţină o listă a tuturor evenimentelor legate de această sărbătoare, sunt doar câteva siteuri private care se leagă mai mult de semnificaţia momentului.

Şi cea mai mare problemă e că sigur s-au alocat sume importante de bani pentru asta. Însă tot ce vedem la TV zi de zi este cum s-a mai făcut de râs un membru al guvernului prin vizitele oficiale. Deci nu numai că n-avem motive de mândrie, dar ne mai şi vine să intrăm în pământ de ruşine. În loc să fie anul ăla în care am sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire, o să fie anul în care am avut-o pe ratata aia premier şi ne-am făcut de râs din 5 în 5 zile.