recomandam recent “Who is America?”, noul show al lui Sacha Baron Cohen. E o mini-serie extrem de controversată, pentru cei cu stomacul tare. Multe faze scârboase, altele absurde, unele pur şi simplu haioase. Impresia generală cu care rămâi e că nu poate fi adevărat aşa ceva, oamenii nu pot fi atât de proşti. Şi cu toate astea, în contextul potrivit, Sacha Baron Cohen face ce vrea din ei.

Unul dintre episoade atacă tot ce ţine de snobismul din zona de food. Cohen reuşeşte să-l atragă pe criticul culinar Bill Jilla la o degustare “specială”. Comediantul joacă rolul unui ex-deţinut care vrea să devină chef renumit şi care-i pune pe masă lui Jilla tot felul de preparate dubioase. Începe mai normal, apoi îi aduce un viţel băgat într-un prezervativ pe care i-l prezintă ca fiind maturat în anusul unui deţinut vreme de câteva zile. Orice om normal ar fi zis “stop joc” aici, însă Jilla taie prezervativul şi gustă din carnea aia de vită (care probabil că era gătită impecabil) pe care o complimentează de mai multe ori.

Iar după asta vine un alt preparat, prezentat drept “carnea unui dizident chinez care şi-a donat tot corpul după moarte”. Moment în care Jilla se blochează, vedeţi mai sus faţa pe care o face când personajul lui Cohen îi explică. Şi cu toate astea alege să guste din ceea ce credea că e carne de om.

Presa internaţională a relatat scena pe larg, puteţi să căutaţi Bill Jilla pe Google. Tot prin articolele alea e menţionat că omul nu e vreun critic de food super cunoscut, însă are un site destul de vizitat, sau mai bine zis avea, pentru că acum totul a dispărut de pe net.

Cred că episodul ăsta e foarte relevant pentru lumea fake în care trăim. O mulţime de oameni care vor să pară altceva decât sunt. 

Evident că Bill Jilla a considerat că e ceva dubios în a mânca bucăţi din carnea unui om, însă camerele mergeau, i se spusese că se filmează un documentar despre foştii deţinuţi, urma să apară la TV, nu putea să rateze o astfel de şansă. Cum să pari necunoscător? Cum să pari închis la minte? Dacă o fi vreo chestie nouă treaba asta cu carnea de om şi el nu ştie încă? 

Subiectiv vorbea zilele trecute despre influencerii în chiloţi, eu cred că avem şi noi suficienţi influenceri care nu s-ar da la o parte de la astfel de porcării pentru puţină atenţie. Trebuie să călărim un sac de gunoi? Sigur, o facem! Trebuie să mâncăm carne de om? De ce nu? Mai ales dacă ne dă cineva la TV!