in Casual stuff

Activităţi de iarnă: Explorează Delta Dunării pe Google Street View

S-a terminat distracţia, a venit sezonul rece, aşa că probabil că o să stăm mai mult prin casă. Oricât aţi spune că nu, că mai ieşim şi iarna, parcă nu-ţi vine să te plimbi prin parc ore întregi la real feel -3 grade, că nu e la fel de amuzant, oricât de echipat ai fi.

Ocazie cu care puteţi face lucruri interesante în momentele în care nu băgaţi o porţie sănătoasă de binging.

De pildă, puteţi explora Delta Dunării pe Google Street View. Au lansat de câteva săptămâni această opţiune, însă până acum n-am reuşit să intru.

Iniţiativa e realizată în parteneriat cu WWF, iar pentru a mapa pe Street View cei 1500 de kilometri de canale şi drumuri s-au folosit două variante. Evident, nu s-a mers cu maşina aceea pe care o mai vedem din când în când prin România, ci cu barca aceasta. Pentru drumurile terestre foarte înguste s-a mers cu bicicleta, cu căruţa sau pur şi simplu au fost oameni care au cărat trekkerul Google în spate.

La finalul articolului veţi găsi şi un making-of al întregului proiect.

Sincer să fiu eu nu m-am descurcat să ajung în locurile mapate direct din Google Maps, aşa că vă dau mai jos un fragment din comunicatul de presă, care conţine şi linkuri către cele mai importante zone pe care le puteţi găsi.

Un explorator virtual poate admira pelicanii care își iau zborul de pe Canalul Trofilca, un canal mic, care șerpuiește printr-o pădure inundată, mlaștini și lacuri. Mai apoi poate se poate plimba pe canalul Șontea, printre vița de vie sălbatică, și pe sub sălciile care atârnă deasupra canalului Rădăcinos, creând un tunel de vegetație spectaculos. Câteva click-uri mai încolo peisajul se schimbă: un lac cu nuferi, stârci, egrete și pelicani. Iubitorul de păsări poate vedea cormoranii care se hrănesc pe Lacul Puiu sau poate „da o fugă” pe Laguna Sacalin. Pe uscat, poate explora arhitectura tradițională din Deltă în localitatea Letea sau se poate plimba pe străduțele înguste din Mila 23. La final, se poate relaxa pe plaja sălbatică din Sf. Gheorghe sau poate avea o vedere panoramică din vârful vechiului far din Sulina. Mai multe locuri și informații pot fi descoperite în galeria dedicată Rezervației Biosferei Delta Dunării de pe pagina centrală Street View: https://goo.gl/ewshTx

Ocazie cu care am descoperit acest landing page care adună mai multe proiecte speciale Street View realizate de Google peste tot prin lume.

Revenind la imaginile din Deltă, cred că sunt o ocazie foarte bună pentru cineva care n-a ajuns până acum acolo. Sunt şi eu în categoria asta, însă mi-am propus ca anul viitor să merg, trebuie doar să găsesc un complex la care se poate mânca şi altceva în afară de peşte. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu