Am descoperit recent o cafenea foarte drăguţă pe la Piaţa Romană. Şi când spun că am descoperit-o, de fapt vreau să spun că m-au dus acolo nişte prietene. Locul se cheamă Matcha Bar Bucharest şi este pe Bulevardul Dacia, pe lângă hotelul Duke, la parterul unei case. Sincer să fiu nici nu observasem casa respectivă până acum, pe Google Maps văd că în 2014 era un Birou Notarial acolo. Probabil că de-aia nici n-am băgat-o în seamă (wow! se mai şi închid birourile astea notariale!).

Matcha Bar e un fel de cafenea-bar cu un decor destul de girly, cu două încăperi şi mică terasă. Sunt vreo 12 mese în interior şi încă vreo 3 sau 4 afară, iar momentan nu e foarte aglomerat, ceea ce e un mare plus pentru zona Piaţa Romană.

Celălalt mare plus e meniul. Au nişte matcha-uri excelente (matcha este un ceai japonez făcut din pudră de ceai verde, peste care se poate pune apă sau lapte). La Matcha Bar Bucharest au nişte variante excelente, unele cu gust de vanilie, altele cu fructe de pădure sau cocos. Aroma e excelentă şi nici nu sunt foarte dulci. Şi arată foarte bine, în caz că alegeţi locurile din oraş după cât de instagramabile sunt.

Meniul de mâncare nu e nici el prea mare, însă au o salată de morcovi care m-a dat pe spate. Are morcov ras, nuci, stafide şi puţină mentă. E extrem de săţioasă, porţia e atât de mare încât mi-a fost greu să o termin prima oară când am mâncat. Singura problemă e că te simţi puţin ca Bugs Bunny tot rumegând la morcovii ăia.

Am testat şi supa cremă cu broccoli şi dovlecel, a fost bună, dar nu m-a dat pe spate. Am înţeles că supa cremă de ciuperci ar fi mai bună.

Uneori au şi cookies în formă de pisică, probabil că ar fi trebuit să încep articolul cu amănuntul ăsta.

Preţurile nu sunt nici mari, nici mici, obişnuite pentur centru. Un matcha este vreo 18 17 lei, o salată de morcovi vreo 27 de lei 19 lei dacă nu mă lasă memoria. Tot meniul e disponibil aici.

În concluzie, dacă vreţi să vă ţineţi de dieta aia începută în ianuarie şi abandonată de 3-4 ori până acum (nu ştiu, aşa am auzit că se practică), puteţi să mergeţi la Matcha Bar, pentru o seară mai chill, în care vă puteţi întinde la vorbă. Oamenii de acolo sunt foarte amabili, iar vibe-ul pe care ţi-l dă locul e unul bun. Îi găsiţi pe Facebook.