in Food

Matcha Bar Bucharest – un loc foarte drăguţ la Piaţa Romană

Am descoperit recent o cafenea foarte drăguţă pe la Piaţa Romană. Şi când spun că am descoperit-o, de fapt vreau să spun că m-au dus acolo nişte prietene. Locul se cheamă Matcha Bar Bucharest şi este pe Bulevardul Dacia, pe lângă hotelul Duke, la parterul unei case. Sincer să fiu nici nu observasem casa respectivă până acum, pe Google Maps văd că în 2014 era un Birou Notarial acolo. Probabil că de-aia nici n-am băgat-o în seamă (wow! se mai şi închid birourile astea notariale!).

Matcha Bar e un fel de cafenea-bar cu un decor destul de girly, cu două încăperi şi mică terasă. Sunt vreo 12 mese în interior şi încă vreo 3 sau 4 afară, iar momentan nu e foarte aglomerat, ceea ce e un mare plus pentru zona Piaţa Romană.

Celălalt mare plus e meniul. Au nişte matcha-uri excelente (matcha este un ceai japonez făcut din pudră de ceai verde, peste care se poate pune apă sau lapte). La Matcha Bar Bucharest au nişte variante excelente, unele cu gust de vanilie, altele cu fructe de pădure sau cocos. Aroma e excelentă şi nici nu sunt foarte dulci. Şi arată foarte bine, în caz că alegeţi locurile din oraş după cât de instagramabile sunt.

Meniul de mâncare nu e nici el prea mare, însă au o salată de morcovi care m-a dat pe spate. Are morcov ras, nuci, stafide şi puţină mentă. E extrem de săţioasă, porţia e atât de mare încât mi-a fost greu să o termin prima oară când am mâncat. Singura problemă e că te simţi puţin ca Bugs Bunny tot rumegând la morcovii ăia.

Am testat şi supa cremă cu broccoli şi dovlecel, a fost bună, dar nu m-a dat pe spate. Am înţeles că supa cremă de ciuperci ar fi mai bună.

Uneori au şi cookies în formă de pisică, probabil că ar fi trebuit să încep articolul cu amănuntul ăsta.

Preţurile nu sunt nici mari, nici mici, obişnuite pentur centru. Un matcha este vreo 18 17 lei, o salată de morcovi vreo 27 de lei 19 lei dacă nu mă lasă memoria. Tot meniul e disponibil aici.

În concluzie, dacă vreţi să vă ţineţi de dieta aia începută în ianuarie şi abandonată de 3-4 ori până acum (nu ştiu, aşa am auzit că se practică), puteţi să mergeţi la Matcha Bar, pentru o seară mai chill, în care vă puteţi întinde la vorbă. Oamenii de acolo sunt foarte amabili, iar vibe-ul pe care ţi-l dă locul e unul bun. Îi găsiţi pe Facebook.

7 comentarii. Leave new

 • Preturile nu sunt mari?! ceai la 18 lei si salata la 27 de lei!
  Lasi 45 de lei pentru un ceai si-o salata de morcov!

  Răspunde
  • Pentru un loc în buricul târgului da, nu sunt mari.

   Ţine şi de ce oferă de banii ăia. Şi e ceva mai special decât un ceai obişnuit.

 • Nu mi se pare mult 27 de lei o salata. Am mancat cu vreo 24 de lei una mai la periferie, prin Berceni. Cat despre dieta, sa crezi tu ca renunt la ea! 🙂 Am dat deja vreo 3 kilograme jos si m-am apucat in februarie, nu in ianuarie. P.S. Mi-as vinde si un rinichi pentru o portie de cartofi prajiti, fie si fara ceafa de porc…. 🙂

  Răspunde
 • Mai dar ce salarii aveti voi, de nu vi se pare mult sa dati 27 lei, pe niste cruditati de 3 lei kg, rase?

  Răspunde
  • Este 19 lei, nu 27. Am corectat. Are şi nuci de mai multe feluri, care sunt scumpe. Şi un burger este 6 lei la supermarket, mai pui o chiflă, mai pui murături şi nişte sos, ajungi la 10 lei. Restaurantul ţi-l vinde cu 30. Ce sens are să compari valoarea produsului neprocesat cu un serviciu?

 • @Asil Nu am un salariu mare, dar nici nu mananc acea salata zilnic in oras, asa ca imi permit.

  Răspunde
 • Mda, fiecare face ce vrea cu banii lui…dar mi se pare hotie pe fata sa pui de n-spee mii de ori pretul, doar pt. o procesare de 10 min, stii ce simplu e sa razi niste morcovi?
  O primavera frumoasa!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu