in Branded

Designul de carcase a ajuns la un alt nivel [+Concurs cu premii OMEN by HP]

Ţin minte că prima mea carcasă de calculator era mică, înghesuită şi urâtă. Nu era pe genul ăla de cutie fără niciun fel de design, dar nici nu arată prea bine. Bine, la vremea aia nu prea mă interesa aşa tare. Prima oară am văzut o carcasă ceva mai „specială” la unul dintre colegii de clasă, şi era, de fapt, o bucată banală de plexiglass, cu nişte leduri roşii, prin care vedeai componentele. Am rămas cu gura căscată, mi se părea cea mai cool chestie ever. Asta era pe la începutul anilor 2000.

De-atunci lucrurile au evoluat super mult, găseşti carcase cu aspect futurist la preţuri de 2-300 de lei. Iar pentru pasionaţii de gaming lucrurile au ajuns la un cu totul alt nivel. Mă uitam recent la nişte carcase ale unor sisteme de gaming şi mă întrebam cât va mai dura până când treaba asta va fi ridicată la rang de artă.

– Cu ce te ocupi?
– Sunt artist. Desenez carcase de computer.

Serios, am văzut nişte modele care m-au lăsat cu gura căscată.

Găsită aici, unde puteţi vedea şi un video making-of.

Sau frumuseţea asta (de aici):

Sau asta, în formă de motocicletă Ducati (de aici).

Dacă vreţi să vă clătiţi ochii, e un întreg board pe Pinterest cu aşa ceva.

Şi se poate ajunge chiar mai departe de atât:

Revenind la chestii mai practice, HP are o gamă de gaming numită OMEN, ce include laptopuri, o carcasă mişto şi periferice. Carcasa de desktop, numită OMEN X (mai multe detalii aici), arată aşa:

Spre deosebire de modelele unicat prezentate mai sus, aici vorbim de un model de serie, care chiar îţi rămâne în minte. De fapt, cred că asta îşi doresc cei de la HP, să meargă cu designul până în punctul în care pot crea carcase de serie care să impresioneze la fel de mult precum un model unicat.

Concurs de design

Dacă vă pasionează subiectul şi aveţi şi o idee mişto, cei de la HP România organizează un concurs de design în perioada 19 martie – 5 aprilie. Nu contează dacă sunteţi artist, modder, designer, arhitect sau doar un gamer super interesat. Trebuie doar să vă imaginaţi o carcasă de Desktop OMEN X by HP care să aducă multe inovaţii şi să poată fi construită (deci nu e suficient să vă imaginaţi că aveţi o carcasă care levitează sau zboară).

E un prilej excelent pentru designeri, chiar am ascultat recent un podcast Pe Bune cu Raul Oprea (Saddo). Raul este artist grafic, face inclusiv street art pe pereţi (acele picturi murale impresionante) şi povestea cât de importante au fost pentru el concursurile la care a avut ocazia să participe. Pentru că dispoziţia de lucru şi creativitatea sunt diferite atunci când ai un deadline şi un scop clar.

Revenind la concursul HP, cele mai interesante creaţii vor primi premiile de mai jos, iar locul 1 va avea oportunitatea să-şi vadă proiectul implementat de o echipă de moderi profesionişti (oamenii de la LAB 501).

Proiectul câștigător va fi prezentat în cadrul unui eveniment organizat de HP Inc. România la NOD Makerspace, iar premiile concursului sunt următoarele:

• Premiul I – transformarea proiectului în realitate + 1 x Laptop de Gaming OMEN by HP 17-an107nq, , Intel Core i7-8750H pana la 4.1GHz, 17.3" Full HD, 12GB, HDD 1TB + SSD 128GB, NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB, Windows 10 Home

• Premiul II – 1 x Monitor de gaming OMEN by HP 27 Z4D33AA QHD (2560 x 1440), HDMI, DisplayPort, USB 3.0, 165 Hz, 1 ms
• Premiul III – 1 x kit periferice de gaming OMEN by HP format din: tastatura mecanica gaming OMEN Sequencer; căști OMEN Mindframe; mouse gaming OMEN Reactor

Website-ul dedicat campaniei unde se pot face și înscrierile este următorul: http://www.hp.ro/omenmodding
Formatele acceptate pentru schițe sunt JPG, PNG, PDF sau ZIP (maximum 18MB dimensiune).

 

2 comentarii. Leave new

  • Chestia asta e fumata, depasita. Exista un mic segment de oameni interesati de asa ceva, dar atat. Comparabil cu overclockarea procesoarelor, practicata pe scara larga in urma cu 15-20 de ani, azi a devenit istorie.

    Răspunde
  • Deja este ridicat la nivel de artă am văzut carcase semnate de Pinifaria care e cineva

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu